Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 28 August 2012

Al-kisah majlis bertunang

Salam semua...

Malam ni datang mood rajin nak story pasal majlis bertunang aku dan raja yang dah berlangsung sabtu lepas bersamaan 25 ogos 2012. Alhamdulillah rase lege sangat bile majlis dah selesai. Rase macam tak percaya je dah bergelar tunang kepada Raja Mohammad Hafiz. Someone yang aku dah kenal dari ari pertama daftar masuk kolej 5 tahun lepas..:) Lupekan kisah aku n raja tu, Nanti aku story camno kenal dia.

Berbalik pada majls bertunang. Alkisahnye bermulahari sabtu tu pagi2 lagi aku dah bangun.Memang pening la kepala sebab malam tu tido kul 1 , pastu bangun tido kul 5 sengah sebab nak tolong mak n makcik masak mee goreng 2 kuali besar. Mee goreng tu untuk breakfast dan untuk orang2 kampung yg tolong merewang pagi tu. 

Dalam kul 10  sengah, MUA (kak nuri) pun sampai umah. Terus wat sesi mekap. Seriously memang best sangat mekap dengan kak nuri. Tak kekok dan rase selesa. Hasil pon awesome. Tetibe rase cam tak percaya tengok diri sendiri jadi cam tu. haha..
 
Semasa dimekap oleh Kak Nuri


Tadaaaa..ni la hasilnye. sangat puas ati..muke yang lesu pun dah tak nampak lesu.

Lepas je sesi mekap2..terus salin baju, pakai tudung..kak nuri tolong aku pakaikan veil dan aksesori. Dalam kul 12 Raja mesej inform dah nak sampai. Rombongan keluarga raja sampai dalam kul 12 sengah. Berdebar debar mak jemah mase dalam bilik. Tuhan je yang tau. 


Ni hantaran dua dua belah pihak...

Sesi berbincang. Insyaallah kami berdua bertunang setahun, tapi jika cukup duit majlis akan dicepat kan pada bulan 5 atau 6, semoga segalanya akan dipermudahkan ALLAH. :)

Lepas je sesi perbincangan kedua dua belah pihak, aku dipanggil keluar. Ya Allah, sumpah nervous gile, Malu tahap melampau. Keluar je bilik tengok ramainye mata memandang...tak tahu nak buat gaya ape mase keluar tu. Lutut pun rase cam longgar. :)



 Istiadat sarung cincin sebagai tanda aku tunangan orang. Hehe
Mama raja yang sarungkan cincin..Future mother in law . Insyaallah..:)





 
Finally we are engaged after 5 years..:)

Majlis bertunang tamat dalam pukul 3 sengah.letih gile sebab banyak sangat kene amik gambar. 
Habis je majlis aku receive mesej dari raja "Akhirnye kite bertunang gak, insyaallah lepas ni ke alam perkahwinan lak". 



Ya ALLAH Ya Tuhanku,,,Kau permudahkanla jalan untuk kami berdua membina masjid. 

 
Ni pic dari FB our OP. Berminat tak dengan hasil camera OP ni. Nanti aku promote ok..:)




32 comments:

  1. cantiknye la Linda.. berseri2 ha.. pinky gitu..
    comellll and gojes sgt tau ! suke ! suke !! hehe

    *Linda amek pelamin+make up+baju semua tu kat
    sape ey? boleh nk survey2 plak nti ni..hehe




    slm syawal,
    cik ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz kak ana. Heee..akk dah nk survey2, good news tu. Nanti next entry linda share ye butik mane linda amik.

      Delete
  2. tahniah linda..5 thn ek..lebih kurang saila je :)) semuanya cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..5 thun da kenal. Thankz saila..;)

      Delete
  3. alhamdulilah.. semuanya dah selamat.. hehe.. suka tengok pic tunang linda.. kaler pink... my fevret yawww.. hehe.. sebab tu suka sesangat.. lembut n comel jer... moga berkekalan hingga ke pelaminan..aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ramai btul suke wane pink ni kan. Thankz cik bie. Amin.

      Delete
  4. fuhh pinky n gojesss!!!! tahniah dear.. pasni persiapan kwen plak.. smoga jdoh berpanjangan hingga kee sorga ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz bert,hehe..xtau nk start dr mane wat persiapan wedding.
      Aminnnnn..;)

      Delete
  5. Salam singgah...
    tahniah, dah b'tunang (^_^)
    b2b from Perak jugak.. yeay~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..salam kenal diyana.
      Yana perak area mane ye..nnti boleh share2 idea..;)

      Delete
    2. kat ipoh je.... Linda lak?

      Delete
    3. linda duk area sungkai. kat ipoh mesti banyak butik pengantin yang cantik kan..;)

      Delete
    4. owh ho... dekat dah ngn umah makcik saya... dia kat Trolak (^_^)
      mmg byk pun.. tp nak memilih nya tu... pening2

      Delete
    5. Linda duk felda besout. Maybe utk wedding nak try survey area teluk intan dan kampar.;)

      Delete
    6. Good Luck hunting ye..
      even mjlis kat Ipoh, insya-Allah.. saya sendiri xamek vendor kat ipoh... hehehe

      Delete
  6. Ya Allah, semoga dipermudahkan segala urusan hamba ini Ya Allah dan semoga jodoh ini akan kekal sehingga ke akhir hayat.
    taniah syg, sangat super duper cantik awak kat sini ^^ tak sabar pula nak tggu story kawen nanti ^^ insyaAllah, amin ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankz pn. gojes mendoakan linda,amin ya rob.:)

      Delete
  7. sweeettttttt !!!!!
    tahniah linda dan juga en raja......
    semoga inpian ke alam perkahwinan akan dipermudahkan.....

    remy turut gembira tgk kenkawan berbahagia.....
    lepas nie kena buat preparation utk hari bahagia ler pulak.....

    ReplyDelete
  8. linda.. tahniah syg.. tah berapa kali jijah ucap tah..tp mmg linda cantik sgt2.. seronoknya tgk..baru tunang dah berdebar yer..tunggu la time nikah n kawen..rasakan... hahaha

    ape2 pon jaga hubungan ni.. darah manis.. jika ada slhfaham cepat2 settlekan..moga semuanya berjlan lancar.. selamat di ijabkabulkan yer syg :)

    ReplyDelete
  9. thankz jijah..hehe, jijah le paling banyak ucp tahniah. thankz dear. Debar la jijah, malu i tawww. Insyaallah, linda akn cube jge hubungan ni hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. tahniah. smoga smuanya berjalan dgn lancar :)

    ReplyDelete
  11. Sweetnya both of youu...semoga cepat2 ke jinjg pelamin, aminnn...tahniah Linda...

    ReplyDelete