Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 1 October 2012

Apam Polkadot

Salam semua...

Hai korang. Sihat? Aku sakit sakit badan ni. Ni gara gara naik bukit Broga semalam la. Fuhh...memang best la, tapi panas. Dia bukan dalam hutan pun. Tapi next entry la ye aku story pengalaman naik Bukit Broga tu. :)

Jumaat lepas makteh aku dari Johor de singgah umah aku kat Sunway ni. Malam tu kitorang pun gatal2 tangan le nak try buat apam polkadot, dah siap print resepi bagai la. Hehe..dah siap bancuhan semua, dah masukkan dalam paper cup..tapi sekali baru kitorang perasan paper cup tu lembut sangat, dah tu takde pulak acuan keras untuk sokong paper cup tu. Makanya apam polkadot kitorang memang buruk gile, tapi rase sedap. Haha.


Sila jangan gelak,memang cacat rupa apam aku sebab paper cup dia lembik.

Bile dah siap memang tergelak la aku tengok rupe dia. Nasib baik rase sedap :)



Sabtu tu pulak aku tak puas ati sebab tak dapat buat apam yang bulat. Pagi2 aku dah menuju ke kedai Daiso di piramid sebab nak cari acuan untuk paper cup. Alhamdulillah berjaya gak jupe bende alah ni.




Silicone cup ni ade 12 cups dalam dia, bile ade benda ni senang sikit kerja aku. Comel tau cup ni, dah le lembut sebab dia silikon. Korang boleh beli kat Daiso. semua benda comel de dalam tu.



Haaa..tengok. Bile dah ade silicone cup ni senang sikit aku nak letak paper cup, baru la kemas. Apam pun xdela kembang tak tentu pasal.


Ni hasil lepas aku kukus..kemas kan dah letak dalam silikon cup tu :)



Inilah hasilnye untuk hari sabtu tu. Best tau bile buat menjadi, dapat gak dalam satu bekas besar. Dah nak abis pun adik aku makan :)

Dua hari aku try buat apam polkadot tau, buat dia memang senang. Tapi lepas ni nak praktis buat lagi. Raja kate kalo dah pandai buat boleh la amik tempahan Apam Polkadot untuk ape2 event. Hamboii..kemain ye sayang. :)




Notakaki: Terpikir gak nak buat bisness jual apam polkadot. Tapi de ke orang nak beli. Eh, korang nak resepi?

21 comments:

  1. comey nya...
    nak jugak... lapar (T_T)

    ReplyDelete
  2. comel2.. sy pn pnh buat.. mmg sng buat dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la bert ,linda ingt susah wat dia.senang je rupenye..;-)

      Delete
  3. nk resipi juga...nk try,...menarik je tgok...nyum2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mlm kang or sok linda bh resepi ye..;-)

      Delete
  4. ha3...comel apam tu...cam tuan dia gak......
    jual linda, jgn tak jual.....
    cuma dot dot dia tu kena kemas sikit......he3
    tapi dah cantik tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..thankz for ur advice. Mmg nk kne praktis lg tu wat dot dot dia...x kemas linda wat .

      Delete
  5. wah jadi pun apam pokodot..hehe..dari sy tak pernah jadi..:P

    ReplyDelete
  6. suka apam polkadot...comel jer..haha..
    yess...mmg sakit2 bdn lepas naik bkt broga..dah penah rs dah...huhu..
    looking foward for ur next entry...bukit broga story...^^

    ReplyDelete
  7. tere La 2

    Sya kaLaw buat apam 2sume senyummm (Lame sgt kukus)

    huhu.tp yg senyum tu sedap!hahaha.tp nme kene tuka La jadik "apam senyum" =p

    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Yang penting sedap!!!
    Ni sakit badan ini mahu satu minggu....uarat2 tertidur sudah dibangunkan..kikikiki

    ReplyDelete
  9. wehhhhhhhh...anta sket gi umah aku..hahaha...

    ReplyDelete
  10. linda comeynya bila ada cup tu.. mmg gebu!
    nak resepi.. jijah buat tak jadi la linda..huhuhu tak naik

    ReplyDelete
  11. wah..rajinnya linda..nanti leh wat hantaran polka dot~~ :)

    ReplyDelete
  12. haah kena guna silicon cup tu
    baru la dia x kembang sesuke
    hati sgt kan Linda..hehe

    dah blh la nti buat bisnes.hehe

    ReplyDelete