Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 26 November 2012

Ape yang best di Melaka?

Salam semua...

Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk bernafas. Sihat semua? Macam mane persiapan kawin kawan2 semua? Hope semuanye berjalan dengan lancar. Semoga terus tabah n kuat untuk membuat persiapan. Ye la, nak kawin bukannye perkara mudah kan :)

Actually nak tanye korang. Sape orang melaka? hehe..sabtu n ahad ni family aku n Raja  bercadang nak jalan2 ke Melaka. Incek Raja pun join jugak sebab family aku suh dia ikut. Tapi aku tak sure sangat tempat- tempat yang menarik kat Melaka. Almaklumla, kali terakhir aku pergi Melaka masa aku join rombongan tadika. Haha..gile lame. Dah nak kawin baru nak jejak kaki ke Melaka lagi. 


 
Ni la tempat yang aku lawat mase tadika dulu.. 19 tahun yang dulu. phewwww..lamenye :)


Yang pastinye , nanti kat Melaka aku nak try makan ikan bakar umbai. Dengar cite femes n sedap. Nampak tak, kalo orang jenis kuat makan, gi mane2 pun survey tempat makan dulu. Haha.. beginilah hidup manusia bername linda. Nanti camne nak naik beca, tak larat pulak dorang nak kayuh beca nak bawak aku jalan2. :)




 Notakaki: cer cite pe yang wajib lawat kat Melaka ni..cer cite cer cite :)

21 comments:

  1. Replies
    1. yang naik bot pusing2 sungai tu ye?

      Delete
    2. ha'ah... kalau pg malam, cantik sgt2 (^_^)

      Delete
  2. mcm2 best kat melaka...smpaikan dulu ms g rase nk duduk melaka je..hehhe...xpe..kat bndar melaka je mcm2 ade..t g mesti hepy....river crusie...menara taming sari...naik beca pusing2...jalan2 shopping...amik2 gmbar...seronoknya melaka..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..teruja cik mah cite, linda yg dgr ni pun rase da x sbar nk gi melaka :)

      Delete
    2. mmg best sngt...bnyk kali dah cik mah g..kdng2 g tempat same2 je...hehhehe

      Delete
  3. btol kate cikmah, teha suke pegi melak,tak tau la knp..heee...gi try cocnut shake pantai klebang....yummmyyyy!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ke teha coconut milk shake tu? kawan linda pun suggest suh try minum tu..hehe..

      Delete
  4. remy pun dah lama tak pi...tapi melaka memng best!!!! selain umbai tu...... try pi menara taming sari.... river cruise ngan jonker walk....ohsem jugak tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thankz. cadangan remy linda da msukkan dlm list :)

      Delete
  5. wajib pergi mkn ikan bakar :D thn lps 2kali mkn ikan bakar kat melaka,adoi! rindunya melaka..weekend ni pergi melaka dgn suami wahh,nape update psl melaka..kan saila dh xsabar2 haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh..saila pun gi melaka weekend ni ke.Untung2 boleh la terserempak kan..:)

      Delete
  6. melaka pling byk tmpt nk lawat.. zoo, tmn boye, mnara tming sari, river cruise, tmn rama2, a famosa, muzium, kapal, water world, tmn mini asia.. hmm ape lg ye.. ? hihi

    ReplyDelete
  7. hehe..Linda nak g melaka ke? saya org melaka ni, tp dah lama merantau kerja ditempat org..hehe~ :p

    antara tempat yg best:
    1.RIver cruise (ni kena g waktu malam baru best~)
    2.menara taming sari (sy pun tak pernah naik~~)
    3.ikan bakar pun sedap gak
    4.asam pedas popular gak kat melaka ni
    5.bangunan bersejarah..hehe..banyak muzium kat bandar hilir tu..sekali-sekala best gak kot jalan2 blaja balik pasal sejarah melaka~ :p
    6.dataran pahlawan
    7.ada water world kat ayer keroh..sorang RM30+ kot tak silap.
    kat area ayer keroh tu ada taman botani..mcm best kot..(xprnah masuk lg~)

    banyak kot..tak terfikir apa lagi..huhu~

    ReplyDelete
  8. kena pekena asam pedas la.. tapi katne..misz domu tak tahu..hehehe

    ReplyDelete
  9. i suggest..
    - asam pedas kt kota laksamana... meletop!
    - pastu.. taming sari kalo nk naik blh.. nk tgk view melaka, naik la siang. nk tgk berlampu2, naik la malam..hehe..
    - ikan bakar parameswara memang tiptop!! ikar bakar terapung pn not bad..
    - bangunan merah tu boleh la nk jalan2.. kt dataran pahlawan pn ade heritage bazaar dlm tu.
    - pastu sabtu malam, jonker walk agak meriah.

    ReplyDelete
  10. Thanks a lot korang..bnyak info linda dpt, In Shaa Allah kalo sempat linda lawat semua tmpat yg korang suggest :)

    ReplyDelete
  11. masjid selat melaka... cantik, tepi laut. kat bandar hilir

    ReplyDelete
  12. jijah kalau g melaka suka g menara taming sari, river cruise, muzium2, dataran pahlawan.. then naik beca! bestt!

    ReplyDelete
  13. Pergi ke Dataran Pahlawan...
    Naik Menara Tamiong Sari...
    kat tepi menara ada River Cruise atau nak best naik itik...
    Belakang Menara taming sari ..jalan sikit boleh naik kapal Portugis dan Muzium Kapal..
    Kalau rajin sikit jalan ..dah sampai Jalan Besau..( bangunan merah)

    Semua kat situ....janji parking dekat Menara Taming Sari...masalahnya nak parking ...hehehehe

    Kalau lapau ..kat sebelah menara ada Dataran Shoppu=ing Centre...

    ReplyDelete
  14. yang best kat melaka opkos ler asam pedas nya ;))

    ReplyDelete