Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 7 August 2012

Bersesak sesak....Huh.

Salam semua...

Hai korang. Sihat ke semua? arini dah 18 ramadhan kan. Suke2..cepat je masa berlalu. Tak sabar dah nak raya ni. haha..over kan. Semalam ape aktiviti? bagi warga KL mesti kene kerja kan. Aku kerja area selangor, so semalam cuti Nuzul Quran. 

Actually, aku planning nak rest je kat umah semalam. Nak kemas bilik n tido puas2. Tapi pagi2 adik aku si Angah tu dah kejutkan aku , katenye Makcik aku ajak gi shopping di Jalan TAR. Hurmm..ikutkan ati malas. Tapi aku bosan pulak kat umah sorang2 nanti.

Ramainye la orang semalam..bersesak sesak, nak pilih barang pun susah. Tapi da azam dalam diri dah tak nak berlaku pembaziran. Alhamdulillah semalam beli semua barang total bawah RM100. Lege duit bonus dapat belikan mak tudung, belikan kain pelikat  untuk abah, beli tudung untuk diri sendiri. Baju raya aku pakai baju lame je. Pakai baju masa majlis merisik tu je. Tak kuaser nak beli baju raya dah. Baik aku simpan duit bonus nak beli laptop sebab laptop dah rosak..huhu...sedih tau. :(


Gerai ni jual tudung cantik2 n murah2. Aku malas nak pakai shawl dah, aku beli tudung bawal sulam jer.Hihi..lagi senang. 



Lepas beli barang di Jalan TAR , makcik aku ajak gi SOGO. Nak tengok handbag katanya. Huh..SOGO la tempat paling aku tak suka nak pegi. Boleh sesak nafas dalam tu akibat bersesak sesak dengan orang ramai. Semua cam ilang pedoman berebut rebut handbag n kasut. Tak kuaserrr. Aku tengok handbag yang takde promotion, ade satu aku minat tapi harga RM207 .  HUuuu..letak balik la. Mahalnye, mesti raja bising nanti.

Sesape yang nak beli barang hantaran tu boleh la membeli kat Sogo tu, ade yang affordable. Tertarik dengan set perfume. Tapi nantilah beli dengan Raja..:)


13 comments:

  1. bestnya shopping kat jalan TAR..akak carik tudung kt angsana (jb) susah giler nk carik tudung..nk shawl tp takda..lastly beli bawal jugak mcm linda huhu

    ReplyDelete
  2. dah nak raye sume tmpt jadi sesak2..nak kua pon rase malas..hehe

    ReplyDelete
  3. wah...dh shopping raya ye..bestnye

    ReplyDelete
  4. saila xkan pergi jln TAR time puasa..saila nk g mlm,lps berbuka..hehehe :D

    ReplyDelete
  5. Kakrina: tak best sgt sebab sesak kak..hihi

    wawa: Tau xpe, malas nak sesak2. Jalan pon jem

    sayadisini: Shoping sikit2 je ...

    saila: haha..perut dah kenyang baru best gi shopping kan saila

    ReplyDelete
  6. ha3...remy pi hari ahad hari tu......
    macam semut rasanyer.......

    ReplyDelete
  7. Waaa... shoping sakan nooohhhh.. tahun ni rasanya lebih meriah dari tahun2 sebelum ni.. orng berpusu2 bsesak2 kat semua tmpat....

    SEmangat nak raya ni! heheh

    ReplyDelete
  8. jijah macam nak pegi Jalan TAR/masjid jamek je sebelum raya.. suami ajak p sana naik kereta dr PD..tp masalahnya tak tahu jalan..kang sesat je..huhuh nak naik train takut penat la pulak..adoi...

    ReplyDelete
  9. Naik train lg senang jijah...sbb if drive,nnt nk cari parking sush.jln jem lg...

    ReplyDelete
  10. atadi misz domu nak p jalan TAR gak..tapi fikirkan balik..xpelah..ramai dah org..tak payah misz domu p menambhkan bilngn org lagi..hehehe

    ReplyDelete
  11. aik SOGO??x jumpa misz domu ker kat sana??hehe

    ReplyDelete