Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 13 August 2012

Persiapan raya dan bertunang...:)

 Salam semua...

Alhamdulillah da masuk minggu terakhir kite di bulan ramadhan. Sekejap sangat masa berlalu. Harap2 masih sempat untuk merasa ramadhan akan datang. 

Lagi seminggu dah nak raya kan. Macam mane persiapan raya korang? Dah setel ke semua? dah beli lengkap dari atas sampai bawah. Hehehe. Aku tak beli baju raya pun, sehelai pun aku tak beli baju raya. Baju raya ade sehelai mak aku tempahkan, sebab raya pertama tahun ni bertemakan warna purple. I like. Raya seterusnya aku pakai baju lama je..sob sob..:( Aku malas nak beli baju raya, sebab aku lagi pentingkan preparation bertunang. Tak percaya? Meh tengok gambar gambar kat bawah.










Baju ni aku buat khas untuk baju jadi pengapit mase wedding my best fren. Baju ni memang aku pakai sekali je mase jadi pengapit tu.





 Baju merah makngah ni pulak aku beli dalam bulan 6 aritu, tu pun baru pakai sekali untuk wedding sedara aritu. Hewhewhew...buat jadi baju raya je la.
 
Ni baju mase konvo aku 2 tahun lepas. Baru pakai 2 kali kot. Suke sangat baju ni, banyak kenangan manis dengan baju ni mase konvo..:)

Jimat tak? Dengan menyelongkar almari, korang akan jupe baju2 yang masih boleh dibuat baju raya. Kan dah jimat banyak tu. Kalo nak beli dah berapa ratus da kan. 

Pasal pertunangan pulak, dalam checklist sebelum ni , banyak benda yang belom setelkan. Alhamdulillah , tengok sticker kat tepi tu tinggal lagi 1 minggu dan 5 ari sebelum majlis bertunang Linda & Raja. Makanya dalam checklist kali ni banyak benda da DONE. Hihihi. Baru senang ati macam ni.

1. Tarikh : DONE (25/8/2012)
2. Masa : Lepas Zuhur
3. Tempat : DONE ( Rumahku Syurgaku)
4. Wakil perbincangan : DONE
5. Makanan untuk jamuan: Tak confirm lagi
6. Doorgift : In progress
7. Deko bilik: In progress
8: Tetamu : In Progress ( 100 )

Persiapan LINDA
1. Mini pelamin : DONE
2. Baju bertunang: DONE
3. Veil : DONE
4. Tudung : DONE
5. MUA : DONE
6. Official Photographer: Booked
7. Handbouquet: DONE
8. Warna Tema: Pink & Peach



Hantaran Untuk Raja
1.Kek : Not yet
2. Towel : DONE
3. Chocolate: DONE
4. Baju melayu :DONE
5. Samping + Songkok + Butang Baju Melayu :DONE
6. Al- Quran: DONE
7. Buah-buahan : Not Yet

*Gubahan Bekas hantaran : DONE

Persiapan Raja
- Baju kemeja untuk hari bertunang: DONE


Hantaran untuk LINDA dari Raja
1. Cincin tunang: DONE
2. Kain akad nikah: DONE
3. Cake: Not Yet
4. Chocolate: Not Yet
5. Set Mandian : DONE

* Gubahan bekas hantaran : DONE

Notakaki: Tak sabar nak makan biskut samperit. Satu balang pon boleh abis biskut tu aku makan. Fevret...:)

19 comments:

  1. banyak juga da siap.
    slow slow.

    haha ai bawu beli baju semalam aww :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu..beli baju raya kat mane babe? jalan TAR ke..tak belikan untuk aku pun

      Delete
  2. xlama lagi je nk bertunang kan..tahniah linda.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks saila,wedding awak pun da tak lame kan..:)

      Delete
  3. SEMOGA SEMUANYA BERJALAN LANCAR...=)

    SAME LA KITE, BERJIMAT RAYE NI..HUHU

    ReplyDelete
  4. Rara: hehe..pakai je mane ade kan

    nisa: harusla kite berjimat kan nisa...:)

    ReplyDelete
  5. sokey linda.. memang tak sempat pon kita nak pikir pasal raya bila lepas raya tu ada majlis besar.. hehehe.. dah melalui perasaan yg sama juga :))

    Good luck linda :)

    ReplyDelete
  6. checklist dah byk yg dah okey..... tak payah nak risau sangat......
    gud luck linda.....

    ReplyDelete
  7. beraya sakan nanti yea..
    best biskut raya.. :-)

    ReplyDelete
  8. haruslah excited persiapan tunang dari raya kan.. hehee baguslah linda dah banyak yg setel.. tak lama je lagi majlis tu.. moga berjalan dgn lancar..

    ReplyDelete
  9. wah dah nak dekat dh tarikh dia...moga berjlan dgn lancar yer linda...

    ReplyDelete
  10. akak pon beli sepasang jer..lg sepasang tu mak mentua suruh beli sbb nak pakai sedondon satu famili ms raya kedua..pastu akak ada lg sehelai baju yg baru pakai dua kali je jd akak buat baju raya gakk

    ReplyDelete
  11. Banyak juga persiapannya ya :).
    Selamat hari raya :D

    ReplyDelete
  12. Dh nk betunang dh ye...hoo....tahinah2
    Nnt kenduri jgn lupa jemput ye ^_^

    ReplyDelete
  13. wahhhhh..aku pun excited ni kawan aku nak tunang.....hehe...

    kejap jek kan dah nak abis ramadhan..huhu...mcm kurang jek rasa amalan ramadhan tahun ni...emm,,,semoga majlis berjalan lancar k...

    kawen nnti jemput tau...hehe..

    ReplyDelete
  14. hehehe..cam susah je nak tunang..aigooo.. apa pun..moga semua chechlist nanti jadi DONE..kawan misz domu kahiwn 24/8..aigoo...rasa diri ini nak bertunang la jugak..hehehe

    ReplyDelete
  15. banyak dah sia..pasni tunngu tarikhnya je la ye~~

    jangan nervous2 okay..hehe :)

    ReplyDelete
  16. wahh x lame lg ni linda... byk yg dh setel tu.. bgus bile kita plan n redi dr awal.. xdela klm lbut nti kn...

    ReplyDelete