Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 4 December 2012

kurang ajar punye negro

Salam semua..

Maaf, tak sempat lagi nak mengupdate pasal jalan2 ke Melaka weekend lepas. Pic semua dalam kamera digital, dah tu malam tadi dah tak larat sangat, kul 9 sengah aku dah tidooo. Mengantuk gile la weh. Balas dendam sebab tak cukup tido kat Melaka..kihkihkih. :)

Opss..terlebih lebih pulak mukadimah dia kan. actually nak cite pasal kekurang ajaran warga negro di Malaysia ni. Aku ni duduk kat Sunway, kat area sunway tu memang ramai negro sebab dorang study kat kolej2 area sunway tu. Tapi masalahnye negro ni perangai punye la buruk.

Dulu mule2 duk sunway ni rase cuak le jugak sebab negro ramai, penah kene ngorat dengan negro. Yang paling penting kite jangan layan kalo dia tegur ape pun. Wat2 le macam pekak..hehe. Sebab sekali da layan, abisla kene ngaappp. Da la kaki gaduh kaki mabuk, kaki busuk semua la negro.

Hari jumaat lepas, aku balik dari keje, aku singgah kat kaki lima kedai dekat dengan apartment aku duduk tu. Aku nak suh pakcik tu repairkan sandal voir aku, baru je beli da jahanam zip dia. Tak bagus betul voir nih. Err..mase aku datang tu ade la 2 orang lelaki negro tengah menunggu sandal dia dijahit olah pakcik ni. Aku pun duk la tepi tu duk menunggu giliran jugak. 10 minit lepas tu kasut dia siap direpair, dia tanye pakcik tu " how much? " ...pakcik tu inform la "4 ringgit" (pakcik tu inform dalam english jughak)..pastu aku perasan yang mamat negro ni cam gelak2 dengan kawan dia, n then belek2 sandal dia tu. 

Tetibe dia nak bagi RM1 je kat pakcik tu, pakcik tu inform la banyak kali yang harga jahit sandal tadi RM4 bukan RM1. Tapi dia nak gak bayar RM1. Aku da bengang gile vavi da, aku terus sound aku cakap " he said RM4, not RM1"..pastu boleh plak dia wat pekak je n then pandang lain, letak RM1 n then terus blah. Aku tengok muke pakcik tu sedih sangat. Aku suh dia sabar je, nak buat macam mane perangai negro cam tu kan.

Pakcik tu pun repair le sandal aku tu, repair zip je, kene cas RM 1, aku bagi RM5. Dia tak nak amik pun aku pakse amik. Aku memang cepat kesiankan orang. Aku sedih sebab pakcik tu melayu n dah berusia kan. Tak dapat bantu banyak, dapat bantu sikit pun jadila. 

 

Sorry pic tak clear sebab gelap 


Notakaki: serius aku benci negro n indon yang hanye tau melepak , wat sampah je kat Malaysia ni. BELIA benci PENDATANG.
 

27 comments:

  1. menyampahnyer...truk btullah..jahat giler kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nyampah kan, bruk perangai btul

      Delete
  2. alahai..sedihnye kat pkck tu..dorgg ni mmgg kurang ajarr..bukan setakt negro, pakarab, indon, bangla sume kuarang hajo..teha duk kat cyber dulu mkn hati jek dekat pak arab3 sume tu...geraaammm nye dgrrrr..hishhhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..kalo tgok muke pkcik tu mase tu memang sedih, penat kot jahit kasut last2 dpt rm1..

      Delete
  3. arghhh sedihnya baca entry you ni. I pun cpt kesian dgn orang lagi2 pakcik tua. dia dahla carik rezeki, orang layan dia macam tu pulak. Nak murah, jahit la sendiri. haaa, kan dah emo. hehe

    ReplyDelete
  4. rasa macam nak lempang jek negro tu kalau aku ada kat situ...menang kalah belakang kira,,yg penting dapat bagi sebiji dua...

    tp nasib baik negro tu x tau ko bayarkan untuk dia..kalau x,,msti dia cari ko lepas2 tu....nak balas budi la katakan...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi ko xde, kalo x leh tolong tumbukkan negro tu utk aku. huhu, xkuaserrr aku nk layan negro

      Delete
  5. dulu penah lepak umah member kat apartment kuning kat sunway tu..
    byk gler negro..
    pastu kul 4 pg ktorg kuar cri makan jmpe negro n pelacur..adeh
    muka minah tu dh serabai gler baru pas projek kot..muka melayu lak tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, cik susu memang bnyk perempuan filipine n melayu yg dah diprojekkan oleh mamat2 negro ni..memang serabai

      Delete
  6. dulu rajin la melepak rumah member kat mentari tu. sekarang jarang dah. memang scary kot tgk negro byk kat situ.takut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..linda da bese, sebb da rmai sgt..

      Delete
  7. sakit hatinya rasa.
    haii takkan nak bayar empat ringgit pun tak cukup.
    terbang sini mampu pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang tu kaki penipu, duit bnyak tu

      Delete
  8. jahatnyee.. kejam gile.. org cr rezeki kan..pakcik tu bukan g mencuri pon.tqah kalau org tua tqah cpt kesiann..

    ReplyDelete
  9. Wooo...ni memang bikin hati panas, tggu la orang jadi menteri nant, orang halau diorang semua blk afrika..huh!

    ReplyDelete
  10. serius jijah pon kesian kat pakcik tu..takleh la tengok keadaan pakcik tu camtu...sedihh

    ReplyDelete
  11. sedihnya linda...adoi sama la yani pun cepat kesian...ayoyoyo,,,,bayangkan la yg tu abh kite ka pakcik kite ka kannnn sedih2 memg vavikkk

    ReplyDelete
  12. negro nie memang kurang ajar....... dia ingat malaysia nie mcm negara mereka....... kat area remy pun ramai..sebab student kolej inti dan kolej nilai.....

    ReplyDelete
  13. mmg kurang ajar la awang itam ni linda.
    kurang ajarrr sesangat. bunuh je

    eh

    ReplyDelete
  14. jahatnya..rm4 pun nak berkira..duit byk sampai leh dtg malaysia, tp bila repair kasut tak nak byr..geramnya kalau jumpa org mcm tu..kesian pak cik tu nak cari rezeki..

    ReplyDelete
  15. ya Allah..kesiannye pakcik tu. dy carik makan kot. ishhh.

    rase nak terajang je awang hitam leagm tak sedar diri tu!

    ReplyDelete
  16. kesianya pakcik tu.geram betul dgn negro tu.betul2 kesian pakcik tu kn.

    ReplyDelete