Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 13 February 2012

Tiada mood kerja, yang ade hanye mood kawin2

Salam semua..

Today is Monday, maka datangle penyakit Monday blues.After 9 days bercuti, memang malas giler la kan nak start masuk keje. Tetibe rase macam lupe camne nak buat keje...haissshhh. 

Actually yang buat aku bertambah malas adelah sebab keletihan. Letih sangat2 badan aku ni. Kepenatan after 2 days berkampung kat Masjid Negara. Bukan saje2 aku melepak situ ye, 2 ari aku n Raje ade kursus Perkahwinan kat Masjid Negara. Memang best lah kursus kawin. Sebab banyak ilmu2 yang penting tentang alam perkahwinan kite boleh dapat dalam kursus perkahwinan ni.

 *Muke bersinar sinar dan penuh kesucian nak gi kursus kawin*

* Student yang tekun gigih dan cemerlang*

Rupe- rupenye memang banyak sangat ilmu dan perkara2 yang aku tak tau dalam perkahwinan ni, n bukan senang nak mendirikan n mempertahankan rumahtangga kan. Tetibe rase macam taknak kawin..haissshhh..gedik teramat. 

Pada sape2 yang ade angan2 mak jemah nak kawin, bolehla amik kursus perkahwinan kat Masjid Negara..bayar RM80 jer. Makan free n sedap ade disediakan..hehe. N lagi special dapat free voucher bernilai RM548...ni detailnyer..

ANTARA VOUCHER HADIAH PERKAHWINAN YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA PSERTA IALAH :-

1- RAWATAN WAJAH VITAMIN C (2 JAM)Dr.Azimuth Bioherbal - VOUCHER BERNILAI RM128
2- RAWATAN RAMBUT / SPA RAMBUT Dr.Azimuth Bioherbal- Voucher bernilai RM100.00
3- Terapi pelangsingan Dr. Azimuth Bioherbal (wanita shj) - Voucher bernilai
RM200
4- Rawatan Kecantikan Wajah - Soft Laser voucher bernilai RM160

Aku nasihatkan pada pasangan yang nak gi kursus perkahwinan tu, kalo boleh jangan le nak berkepit je 24 jam. Juz nak sharing pengalaman aku gi kursus kawin tu ye, selama 2 ari tu penceramah da pesan pada kitorang supaya kalo boleh janganle nak berkepit n makan beradap dengan pasangan pulak sepanjang waktu rehat. Tapi manusia ni memang degil kan, nak gak berkepit n makan beradap.Kan ari2 dah jupe , berenggang kejap takkan le tak boleh. Lagipun kene hormat yang kite berada di kawasan masjid.  




After tammat jer kursus, mood dah hoorey2 coz berjaya menamatkan kursus kawin dengan jayanya aku n raje gi round2 cuci mata kat area KL n yang penting gi makan la. Makan itu penting, haissshhhh. Tengok betape girangnye kami..lalu kat mane2 pun nak snap gambar. Belom kawin lagi dah meroyan.


NOtakaki: Nak cuti lagi boleh...ermmm..malas keje..:(

24 comments:

  1. boleh! boleh! sila isi borang.. kang nak kawin cuti panjang kan.. hehehe

    ReplyDelete
  2. huwaaaa bestnya !
    2 hari tu tdo sana ke? ngeee
    knpe boleh dpt voucher plak? free?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,...xla..dia smpai kul 7 petang jer. Tu promotion masjid negara buat. Untungla leh dpt voucher..:)

      Delete
  3. untungla dah g kursus kahwin...laky aq nth bila free nk ajak g kursus kahwin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ade mase cepat2 pegi dal. Jangan lambat2..:)

      Delete
    2. aq nk g sorang la...agak2 ok x?

      Delete
    3. boleh jugak, coz mase aku pegi tu ade jugak yang dtg xde pasangan. No prob..;)

      Delete
  4. wajib dah kawin ni linda...

    apa pun..jgn lupa pos kad kawen yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huaaaa..lmbat lagi la domu...

      Delete
    2. misz domu tak perli linda la..terasa ke.. cowie dear.. mana ley lmbat2..dgr citer kursus kawen pun ada expired gak kan kan?

      Delete
    3. tak terasa la...tercekik je,,,hehe,gurau jer. Kursus kawin xde expired, tapi saje gi amik sekarang nanti xde kelam kabut. Lagipon dengar pasni kursus kawin nk buat 5 ari n lg mahal daripada sekarang

      Delete
  5. jom joint 1st ga petakbunga.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. bestnye dah g kursus kawin..hehe~~

    ReplyDelete
  7. sama ler kita..mood nk kawin..ahahahah
    nyue xdpt la nak citcat kat shoutbox linda..huhu

    nyue follow sini..jom follow nyue =))

    ReplyDelete
  8. wahh..best! nanti nak amek form nikah,tekanan sikit.kena carik imam masjid mukim la,itu la ini la.nak ujian HIV la....semua kena setel awal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak siot procedure nak kawen...haaaa...penin mak jemah

      Delete
  9. Replies
    1. nak kawin , tp bukan dlam mase terdekat ni..hehe...klik nuffnang tu ye dalca..haha

      Delete
  10. waaaa
    x lama lg ler tue..
    heheh
    shark ntah bila nk pergi..
    tp xper..
    masa maih pnjang:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala shark, xkan xde yang berkenan kat arena blogger nih..hehe

      Delete
  11. Wahlau. Untungle nak kahwin dah. heee..

    ReplyDelete
  12. sedang menghitung hari bahagia ye dik. Wahhh .. sure berdebar2!!

    ReplyDelete
  13. wa, taniah syg :) soon becoming intitle 'wifie'..:)

    ReplyDelete