Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 15 April 2013

Wedding Checklist # 1



Salam semua...

Sihat korang? semenjak dua menjak ni lambat sangat nak update blog kan. Haritu dengan demam, alhamdulillah demam dah ok. Cuma batuk masih taka elok lagi. Sakit dada aku.Haiissshhhh kesihatan , tolongla kembali pulih. Nak dating pun tak de mood kalau asyik batuk je. :P

Alhamdulillah preparation wedding berjalan seperti biasa walaupun kadang kadang slow macam siput. Muahaha. Yang siput tu kami la, kadang kadang tak ade masa nak gi sana sini. So juz nak update wedding checklist aku, rasenya tak lengkap tu. Tapi tu je yang masih terpikir nak bubuh dalam checklist. Ni pun tak ingat aku tengok sape punye contoh checklist :)

Wedding Checklist by Items
*Done will be crosschecked

Legal Documents
Kursus Kahwin 
Borang kebenaran nikah              
Test Hiv
Jurunikah



Hantaran Dia Kepada Saya

-Mas Kahwin + Gelang Tangan
-Handbag
-Kasut
-Set makeup
-Telekung
-Psp
-Jam

Hantaran Saya Kepada Dia


-Sejadah & kain pelikat

-Slack & kemeja
-Belt & wallet
-T-shirt kolar & Jeans
- Jam
-Kasut
-Toiletries
-Chocolate
-Buku
  
Hantaran Decoration
Dulang
Reben
Bunga Hiasan
Pearl

Outfit 
Baju Nikah – dah hantar tailor
Tudung Nikah
Veil Nikah ( Dah book from adria cottage)
Kasut Nikah
Aksesori Nikah
Baju Resepsi
Tudung Resepsi
Veil Resepsi
Kasut Resepsi
Aksesori Resepsi
Baju Bertandang
Tudung Bertandang
Veil Bertandang
Kasut Bertandang
Aksesori Bertandang


MUA
Nikah
Pre Wedding
Resepsi
Bertandang 


Official Photographer (OP)

Nikah 
Resepsi
Pre Wedding
Bertandang

Hand Bouquet
Nikah
Sanding
Tandang
Catering
Majlis Bertandang (raja side)


Doorgift
Jar

Tq sticker
Tasbih (Untuk family lelaki)
Marble cake
Doorgift kanak kanak
Bakul doorgift


Lain-Lain

Pengapit lelaki (bersanding)
Pengapit perempuan (bersanding)
Pengapit lelaki (bertandang)
Pengapit perempuan (bertandang)
pemberi doorgift
Pengacara majlis
Pembantu Pengacara
Pembaca doa
P.A System/ DJ
Runner makanan dan sebagainya
Pegang duit
Guest List
Letak di facebook/email
Post
Bunting
Sampul Setem

Keperluan Lain
Penunjuk Arah jalan
Bunga Manggar/ Payung
Kompang
Wedding Cake
Inai
Homestay
Guestbook
Guestbook corner accessories 
Button badges untuk family
Duit untuk jurunikah dan saksi 


Bilik Tidur
Katil

Dressing table
Langsir
Cadar
Hiasan/Frame
Lampu
Kipas/aircond
Karpet
Pewangi
Bantal hiasan
Side Table
Lampu tidur
Hiasan bunga
Almari

30 comments:

  1. wah..complete tu..seronok nya nak kawen..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..xtau la complete ke x, sebab rse mcm xckup..pening kepala

      Delete
  2. Replies
    1. tak nervous lagi mila, tapi serabut...hehehe

      Delete
  3. banyaknya list..susah gak nak khwin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah shirah..haha, tp nk kawin kene la gigih kan :)

      Delete
  4. insyaAllah, pasti selesainya semua ;)
    cepat sembuh linda :)

    ReplyDelete
  5. good luck Linda..blhla sy copy list ni..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, copy je. linda pun copy dr b2b lain jugak. shu pun gud luck gak tau wat preparation tu :)

      Delete
  6. hampir complete la linda.. gudluck k!hee

    ReplyDelete
  7. panjang sungguh checklistnya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la pasal. pnjg btul, pening kepala

      Delete
  8. nk kawin pn byk yg nk kena buat kan...so hargailah sebuah ikatan perkahwinan itu nnt...akak doakan semuanya berjalan dgn lancar...amin

    ReplyDelete
  9. Pergh!!!! Terbaik linda.... detail....
    Byk lagi yg tk settle tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu..tau xpe. byk lagi tu

      Delete
    2. slow2 tau........ janji semua ready on the date.....

      Delete
  10. wah..banyak dah yang dah settle..wish you luck dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak lg dear , untunglaaa org tu dah kawin..hehe

      Delete
  11. Replies
    1. Nanti linda share ye dear, tp bukan MUA thap mahal3 pun...bese2 je ikut bajet :)

      Delete
  12. wah tahniah..jgn lupa jemput =)

    ReplyDelete
  13. boleh jd rujukn utk yg blum kwen lg kn hihi.. mesti esaitet.. moga dipermudahkan ye linda

    ReplyDelete
  14. banyak yg dh di crosscheked.. sara?? wuuhuu... tatau la apa je yg dh siap.. haha..

    ReplyDelete
  15. banyak dah setel ye linda? bestye..sy terkedek2 lagi ni..risau lak..huhu~

    ReplyDelete
  16. harap semua berjalan lancar...
    mencari guestbook?
    http://bebelancinta03.blogspot.com/search/label/design%20guestbook

    ReplyDelete