Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Thursday, 8 March 2012

Dah pupus ke ape


 

Salam semua...

Korang pernah tengok tak kek Hiro macam dalam gambar kat atas tu. Dah lame teringin nak makan kek Hiro ni..aku rase macam susah gile lar nak jupe kek ni sekarang..adoii.dah pupus ke ape kek Hiro ni. Aku harap kilang ni tolong la produce lagi kek Hiro ni ..kasihanila aku yang teringin nih. Haha..ni kalo mengandung ni mesti air liur baby melelah je dalam perut.


Kek ni memang femes dulu..sape yang tak tahu kewujudan kek Hiro ni jangan duduk Malaysia lah. Dulu2 balik sekolah memang aku akan spent duit RM0.30 untuk beli kek Hiro ni. Obses gile dengan kek ni..nasib baik le badan tak obes makan bende manis je...hihi..:)

Aku rase zaman sekarang punye jajan semuanye tak sesedap yang dulu, packaging je besar..tapi isi dalam cam siput je. Bagi ayam makan pun tak lepas. Kejam la kilang2 di Malaysia nih.  

Notakaki: Maafla korang...blog aku ni memang banyak cerita pasal makanan je...jangan muntah darah ye korang

17 comments:

  1. haha sama la kita time kecik2 lu balik sekolah kek nie dengan biskut bantal mesti wajib beli..haha

    ReplyDelete
  2. Alamak..saya pun teringin. Ada certain kedai runcit jual tapi dah 50 sen kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahalnye dah jadi 50sen..adoii

      Delete
    2. dulu aku suka gk dgn hiro ni....skrg x la..rasa dia x brape nk sedap la...x tau knp..

      Delete
  3. a'ah kan dh lama x nmpk kek ni...sy mam juga dulu2...

    ReplyDelete
  4. wujud lg ke kek hero nih? zaman sekolah dulu rajin gak bedal kek ni time2 lapar..

    ReplyDelete
  5. dah gnti dengan cocopie kot hihi

    ReplyDelete
  6. dulu kek hiro ni 30 sen aje.. pastu mcm lg besar ke sbb dulu tgn kite kecik? hehe

    ReplyDelete
  7. tak jumpa dah kt kedai..huhu..rindu kt kek ni..

    ReplyDelete
  8. sedap..dulu masa kat skolah rajin gak beli..hehe~

    ReplyDelete
  9. chemay tak suka kek hiro.
    chemay suka kek apollo tuhh.
    dulu besarrr je isi dalam package tuh.
    skrg besar ibu jari jee.
    makan lekat celah gigi je.
    hehe
    :P

    ReplyDelete
  10. hehe..rasanya semua rindu biskut or coklat lama-lama kan...

    ReplyDelete
  11. Hye liNda..(",)..
    xpenah dengar niy mcmner???..huhuhu..
    xley dok malaysia la..kuang2..(",)..
    erm..memang pown jajan skg niy ciput jer..
    xcukop rase..kan2??..jajan jagung 2 sedap..(",)..

    ReplyDelete
  12. ada lagi ke?? x pnh tgk dah skrg ni.. kat kedai2.. huhuhu

    ReplyDelete
  13. masa kecik2 suka sgt makan hiro...

    kalo xsilap.. tahun lepas ada jumpa hiro gak.. try makan.. xsedap lgsung... huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. Sekarang ni choco cake hiro ni harga da mahal compare ngan dulu. Kalo geng semua perasan, even size dia pun lebih kecil compare to hiro yg dulu. Hari tu jumpa kek hiro ni. Sbb da lama xmkn, trus beli 2. Harga da naik tp terkejut bila tgk size bukan main kecik. T-T

    ReplyDelete