Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Thursday, 17 May 2012

Simple is better

Salam semua....

Semalam kan aku balik keje naik bas Rapid, bagus dapat pekerja macam aku ni dah la keje dengan Rapid, balik pun sibuk nak penuhkan bas Rapid KL. Tapi bas selalu lambat..sedih, sebab selalu lambat tengok drama seindah sakura kat TV3 tu  :(

Masa naik bas tu aku ade perasan sorang awek cun naik bas, nampak pakaian macam trendy la. Pakai shawl, blouse n skirt labuh dengan belt bagai. Kasut pulak nampak dia pakai wedges yang tinggi tu. Memang nampak bergaya la. Lepas tu sampai je kat depan pejabat pos kot awek tu turun dari bas..tetibe dengan secara spontan nye aku nampak awek tu jatuh terjelepuk , tapi bukan kat tangga bas la. Mase tu dia dah kuar dari bas. OMG..terkejut aku, rase nak gi tolong dia..tapi takkan aku nak keluar dari bas pulak, kang kene tinggal plak. Aku tengok dia cepat2 bangun n terus berjalan laju2. Kesian jugak. 

Aku story ni bukanla nak mengaibkan dia ke ape, tapi dalam kejadian ni aku terpikir yang berfesyen kadang2 leh menyusahkan kite. Tak salah untuk berfesyen n ikut trend terbaru, tapi biarla kene pada tempat2 yang tertentu n sesuai dengan keadaan. Contohnye, aku lebih suke mengenakan pakaian yang simple untuk bershopping, juz pakai jeans, shirt, cardigan n kasut yang flat. Untuk dinner or special dating baru le pakai lawo2 sikit. Untuk ke wedding or any event baru aku akan pakai heel 5 inci..hehe. Tapi ke opis aku suke gak pakai high heel. :)




Nak berfesyen boleh, tapi jangan sampai susahkan diri n membuatkan kita tak selesa.Korang pulak macam mane? de pengalaman ternampak orang jatuh depan korang ke?  

15 comments:

  1. setuju...saya pergi mana2 pakai jeans ngan t-shirt je..kadang2 sayang pulak rasa sebab dah beli baju lawa2, tp jarang nak pakai..huhu~~ :p

    t-shirt ngan jeans tak yah nak iron :P g ofis pun pakai camtu je..(orang malas :p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungla gi opis leh pkai jeans n shirt...kite kat opis de etika pakaian..hihi

      Delete
    2. hehe..untunglah jugak..hehe~~ :p

      sebab kdg2 kena g site, malas dah nak pakai bj lawa2 atau bj krung ni selalu..huhu~~

      Delete
  2. setuju dgn linda..nak berfesyen kena lah sesuai dgn tmpat..xboleh la syok sendiri..hehehe..tp kan, less is more tau linda..saya pernah la nak nmpak ranggi ke trendy ke..tp last2 simple lebih selesa. yg penting confident..simple tp confident boleh jd wow jugak :))

    ReplyDelete
  3. selalu nmpk serabut je lah org yg pakai mcm tu...hurmm..stylo tp nmpk menyusahkan..nk jalan pun kena cover2..mun pakai slipa nenek2 je linda..hahaha

    ReplyDelete
  4. lebih prefer yg simple-simple aje..senang nk bergerak..hehe :)

    ReplyDelete
  5. Sangat setuju. btw, kesian perempuan tu kan. maybe licin kot boleh jatuh.

    ReplyDelete
  6. haha ....eleh ! SP pakai skirt masa kecik tau ..tak heran pun ..haha.. SP lelaki, mana boleh :P

    ReplyDelete
  7. betul2..kalau soping..mmg prefer flat shoes, jean, tshirt coz taw nak pusing merata kan..

    kalau nak setakat tgk wyg mmg sumtimes pakai wedges & skirt...

    kesian minah tu! hehe.. jln hati2..

    sy kalau ade kene turun naik tangga nie pun prefer flat shoes

    ReplyDelete
  8. kesian die, hmm....... nak bergaya sakan, pakai keta sendiri sedap gak, hehe

    ReplyDelete
  9. that's the reason why, wawa suka pakai flipflop.. berfesyen dan comfort.. :)

    ReplyDelete
  10. kalau wa kan linda..mmg xkan pakai mcm tu.ahaha
    tp kesian juga la dia.tp yg pakai mcm tu,nampak hot kan.
    haha

    ReplyDelete
  11. kalau jijah prefer yg simple.. kita tahu keadaan tu camner kan..simple lebih mudah nak gerak pantas..

    ReplyDelete
  12. tu lah kan..dalca pon suka pakai high heel..hehe,tetiba je rasa nk kena pelempang dari sesorang...haha

    ReplyDelete