Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 11 June 2012

Step 1 da lepas..:)

Salam semua...

Morning u all. Hai hai hai..sihat ke? Weekend watpe je? Alhamdulillah weekend baru ni aku dah lepas satu step. Lege rasenyer. Hati berbunga riang pulak.

Semalam family Raja datang merisik. Sepatotnye merisik tu dibuat sekali mase bertunang raya nanti, tapi mama raja tetibe ubah planning nak datang merisik awal untuk anta cincin tanda. Family aku ok je. :) So start sabtu tu memang gigih kemas umah, siap mop lantai satu umah. Nak tercabut pinggang aku. Lepas tu tolong family masak pulak, kitorang prepare masak nasi, ayam masak merah, udang masak lemak cili api, ikan masin goreng, ulam2 dan sambal belacan. Terliur tak? Abah aku siap cari satu guni durian kat ladang, family aku ade durian sendiri ye. Sape nak sila datang umah. hihi. Semalam raja makan banyak gile durian.

Aku tolong masak sampai aku lupe nak bersiap, bile raja kol inform dah nak sampai baru aku kelam kabut bersiap. Fuhh..tetibe nervous tahap melampau. **macam le nak akad nikah kan. Dalam kul 12 sengah family dia 2 buah kereta sampai. Aku duk dalam bilik je. Macam tak percaya je tengok tu rombongan merisik aku. Rase macam mimpi je. Nervous gile duk dalam bilik je, tapi aku curik2 gak dengar pe yang dorang bincang,. Gigih duk belakang pintu nak dengar dorang bincang. Tapi dapat dengar sikit2 je la. HAishhh.

Tetibe mak aku masuk bilik suh aku ready sebab mama raja nak sarung cincin, otomatik aku kene parkinson menggeletar satu badan. Haha..melampau kan. Ye la selalunye risik mane de sarung cincin kan. Lepas tu, mama dia, akak, kakngah , adik n makcik dia semua serbu bilik aku. Bermula la upacara sarung cincin. Alhamdulillah, one step da lepas. 


Nasib baik mak pesan suh kemas bilik, kalo tak haru betul le...:)


Sesi berbincang menetapkan tarikh bertunang dan jumlah wang hantaran. Sedih sikit sebab aku n raja dah planning nak bertunang pada 21 hb 8 bersamaan dengan raye ke3, tapi ditukar kepada 25 hb 8 bersamaan raya ke 7. Lewat 4 ari pun sedih..sob sob sob..
Raja pun ade terselit dalam gambar tu. Oh yang duk tengah2 alam tu adelh wakil family aku meranggkap jurucakap.



Tetibe rase cam dah tunang sebab mama dia da sarung cincin..huhu..Mase nak sarung cincin tu gigil2 tangan aku.

Bergambar kenangan dengan family raja, yang berbaju purple  ujung tu adelah kakak sulong raja, mama raja, aku, kak ngah raja(cute kan), dan makcik raja. Yang bawah tu adik raja, oh adik dia ade kembar tp lagi sorang tak dapat datang.

Cincin risik.


Thankz pada semua yang wish. Maaf kalo ade yang tak suke aku tulis entry ni, tapi takde niat nak riak ke ape, aku nak share dengan korang tahap kegembiraan aku. Blog ni dah macam diary idup aku, segala yang suka dan duka semua ade dalam ni. Doakan aku untuk step ke 2 bulan 8 ni yer. Thank u all..love u..mmuah muaah..:)

Notakaki: Harini aku cuti..tengahari kang baru balik kl. Letih lagi u all. :)

26 comments:

  1. waaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh taniah lindaaaa :))

    pasni bertunang pastu kawen yeayy!!

    ReplyDelete
  2. tahniah linda!! dh bermula perjalanan ke arah yg lebih membahagiakan :))

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaah,,dh kene risik ler..tahniah ye

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. TAHNIAH linda..

    ReplyDelete
  5. tahniah...:)

    biasalah tu, perkara yang menggembirakan, memang kita rasa nak share kan..:)

    ReplyDelete
  6. tahniah..hehe..insya'Allah, lepas ni giliran saya pulak..hehe~ :P

    ReplyDelete
  7. Thankz semua....

    Yana: waahhh...excitednye linda dgr..leo da ok? Linda doakn planning yana n leo brjaln lancar...

    ReplyDelete
  8. dah lama tak jenguk sini. maklumlah busy. ngeh2
    dah dirisik da yee akak. TAHNIAH~
    nanti kahwin, nak kad jemputan ! hohoo ;)

    ReplyDelete
  9. tahniah linda...... akhirnya raja mengotakan janji2 nya......
    tak sabar nk tgk linda jadi permaisuri......

    ReplyDelete
  10. waahhh tahniah! bestnye!! nti nak kawen jgn lupe jmput! hehe

    ReplyDelete
  11. senangnya dalam hati... dah menjadi milik raja.. hehe :P tahniah yunk.. sweet la linda ni..hehe jijah dulu merisik ibu hubby kasi cincin je takde sarung2... kihkihkih fuh selamat..

    ReplyDelete
  12. tahniah.. nak jadik hak milik orang dah ni..

    ReplyDelete
  13. Waaa ... lama tak jenguk linda, dah lepas aaa step 1 .. teruskan dengan kegembiraan anda .. harap step yg akan datang semuanya beres, jemput ye nnt

    ReplyDelete
  14. tahniah..tahniah...tahniah... :))))))))))

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..semoga dipermudahkan segalanya...membilang hari utk ke step yg lebih bahagia..tahniah darl.~

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah.
    langkah satu da lepas :)
    moga di permudahkan

    ReplyDelete
  17. amboiiii sweetnye lindaa...
    mun dulu risik pakai tshirt ngan suar track je..hahahaha

    ReplyDelete
  18. saila nk bt tutorial mcm segan la pulak..mcm la pandai sgt..huhu..kalau linda nk lg best tgk blog intan norazam..tp saila cuba jgk bt tutorial utk linda eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tumpang gembira......excited plak aku baca cite ko ni...hahaha....

      aku baca menu2 tu dah terliur dah linda...ada durian skali plak tu..

      pape pun tahniah linda....

      Delete
  19. walaweh! congrats! kebetulan aku tgah tulis entry pasal kahwin. bile la giliran aku nak jumpa jodoh. haha

    ReplyDelete
  20. tahniah...berita baik ni...moga berkekalan...
    follower ke 434

    ReplyDelete
  21. wahhh ! tahniah linda!!! besnye kak ana bace!!
    mesti eksaited kan?? tahniah3!!!
    nti btunang, jgn lupe pggil k.ana tau..
    nak snapshot Linda live!
    pstu nak buat entry special! hehe






    luv,
    kak ana

    ReplyDelete
  22. tahniah sis!

    mcm anak dara pingitan curi dgr belakang pintu lps tu malu-malu hihi


    mana ada x suka..akak lg suka baca kisah gini (kaki suka sibuk hal org hihi)

    ReplyDelete