Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Sunday, 4 November 2012

Touching :(


Salam semua...

Lately ni aku kuat sangat touching dengan raja. Huhu, jenis hati lembut, asik nak menangis je. Padahal dia tak salah pape pun. Memang orang bertunang macam ni ke, ke aku je yang mengada ngada. 

Semalam seharian kuar dengan dia, memang da rindu sangat rasenye. Dah dekat 2 minggu tak jupe, kitorang ni kalo lame tak jupe mule la nak bergaduh gaduh gedik. Lately ni dia agak busy dengan keje. Dia tu keje bank, bahagian IT pulak tu berdouble double busy. Kene pulak ujung tahun memang bank busy kan. Nak tak nak aku kene paham walaupun kadang2 rase tak nak paham. 

Semalam sembang sembang dengan dia sementara tunggu wayang mula. Dah dekat 6 tahun bercinta baru sekarang aku sibuk nak tanya soalan bodoh. Kihkihkih,,

Aku : Sebelum bercinta dengan orang , abg banyak tak gf?

Raja: Hehe..takdela ramai sangat. Sayang gf no 5.

Aku: Huh! pesal ramainyee. Muke nerd pun ramai nak ke? **dalam hati jeles sebenarnye.

Raja: Ehhh..abg femes la dulu masa sekolah. Dah la ketua pengawas, olahragawan terbaik, budak silat pulak tu. Hehehe.. **sambil sengih2 kambing.

Aku: Erm..nyampahnye. 

Raja: Tapi sayang GF terakhir orang, sampai mati.

Aku: Nape tak cari Gf lain, orang kan degil, keras kepala, kuat merajuk, kuat melawan, kurang ajar, gemok, itam ,pendek. 

Raja: Hati dah sayang..org tetap terima seadanya.

****************************************************

Terus aku senyap. Dalam hati rase cam sedih je. Aku selalu marah2 dia minggu ni sebab dia bz. Dasar pempuan gedik. Lagi sedih bile dia gitau aku lately dia bz buat OT, siap bagi jadual keje dia kat aku. Banyak gile dia OT. Dia cakap dia akan usaha sebaik mungkin nak realisasikan our wedding. Sob sob..:(



Sorry Raja, orang tau orang degil. Semoga Tuhan lindungi kamu sentiasa. ;)



Notakaki: maaf le malam2 macam ni entry jiwang pulak..ampunn :)



29 comments:

  1. sweet la cik linda..xpsal2 malam kang ada semut datang hurung..

    hehehe..normal la kot perempuan..kata faham..tapi duk touching2 gak.. perempuan nie..kena ada perhatian juga..ye dak..

    semoga hubungan kalian kekal ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  2. biasalah tu sis,org kata time bertunang lagi banyak dugaan..sabar k,tak lama lagi nanti naik pelamin dah..tak mo tacing2..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..mmg bnyak dugaan. Sabor je la :)

      Delete
  3. dugaan tunang camtu lah....kena saling memahami....cool aje remy tgk raja tu....susah nak cari tau!!!!! bertuah linda.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm..dia mmg cool. linda je yg x berapa nk cool..hehe ;)

      Delete
  4. Dugaan org bertunang mmg Byk..... hati2

    ReplyDelete
  5. hee sama la kite linda..lately ni tunang teha pon bz..pastu bile gado sket die kate sume ni tuk tehaa..uwaaa..terharuuu sgtttt..dan teha pon gf die yg ke lima jugakkk..weee..gimme five sket;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep sep sikit. Hehe. Agknye pempuan memg keje nak menyentap je kot..hehe

      Delete
  6. ha, bulan ni mmg bulan sentap sedunia la yunk. same la dengan nana. asyik terguris perasaan je sejak2 ni. *lempang baru tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahh..bulan sentap sedunia yg tak tahan tu dear. Tabahkan hati je la kan. Nak kawin bnyk dugaan ;)

      Delete
    2. HAHA. memang banyak dugaan sayang. jadi kita kena banyak sabar hokey. :)

      Delete
  7. sabar ya.. kadang mulut kita kata paham.. hati ni ada masanya nak gedik2.. buat2 tak paham kan.. tu yg boleh jadi gaduh manje.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, btol tu kak. Kadg2 mulut kate ok, kate paham..tp dlm hati rase cam stress gile

      Delete
  8. alalala..sweetnya linda majuk2.. biase la tu..ms tunang ni leh majuk lebih la..da kawen xbleh tauuu.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tqah, mse kawin dah kene tabahkan hati. Kne kuatkn semangat nk pertahankan perkahwinan ke akhir hayat :)

      Delete
  9. shu pun smala linda..suka nk mrjuk padahal kdng2 xda pape pun..maklumlah PJJ..jumpa pun 2,3 bln skali..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. PJJ lagi le kene bersabar kan shu..:)

      Delete
  10. ala2...comeynyer....tu jawapan yg terbaik..gf terakhir..hehhe...pape pun bnyak2 sbar tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. arap2nye linda yg terakhir la kan..:)

      Delete
  11. huhuhu...sy pon selalu touching skrg ni,,, :(

    ReplyDelete
  12. biasa la linda,kadang2 perasaan tak menentu sgt..huhuhu..saila pun mcm linda jgk..huhu

    ReplyDelete
  13. me too linda,emo ntah ap2 je dtg..pikir balik..xde ape pon... Raja OT tu utk Linda gak..

    Zam pon sama, ot,otsttion,tersa cam dia xamik pedulik psl hal kawen, tp sbnrnyr dia pon byk wat research, so i think positive, semua tu utk kami jugak..*cari duet lebih..hehhehe..

    ReplyDelete
  14. atotototo comel pula deme niii haha
    kawen cpt oiiii

    ReplyDelete
  15. alololo linda weii.. comey jer majuk2 gitu.. sabar yer.. dugaan bertunang! nanti kawen jangan majuk2 tau..

    ReplyDelete
  16. alololo takmo la majok2 tau..
    kene byk sbr masa btunang ni.
    darah manis org kata.. hehe

    ReplyDelete
  17. rindunya zaman bercinta.. baru tunang, nak kawen esok lagi banyak dugaan tau..

    ReplyDelete
  18. hehe..biasala tu kot linda..saya pun sebulan lepas tunang baru tanya macam2..banyak benda terbongkar, tp sy lak yg sakit hati..padahal nak tau sangat kan~ :p

    tp soalan dan jawapan terakhir tu lebih kuranglah kita~ :p

    ReplyDelete