Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 10 December 2012

Melaka :-) -Part 3

Salam semua..

Sambungan dari Part 2 yang lepas, aku de cite something pasal kereta kitorang kan? Tengokla jadi ape ni...





kereta kitorang teruk sangat kene tahi burung, memang banyak sangat. Sampai nak tarik pemegang nak bukak pintu tu pun rase geli sebab de tahi burung. Kat kete raja aku lupa nak snap pic. Memang buruk  gile kereta mase tu. Bermula la pencarian carwash mase tu, dah la dah kul 11 malam mase tu. Dengan main redah je jalan, memang tak jupe la carwash kan. Last2 balik hotel dan tidoooo...zzzzz.

Esoknye( ari ahad) tu pagi2 dalam kul 8 sengah kami semua dah kuar hotel dan terus cari carwash, Alhamdulillah la jupe carwash kan. Takdela orang pandang pelik je kat kereta kami. Haha. Dah siap cuci kereta, terus gi breakfast dan sambung jalan2. Antara yang sempat kami lawat hari tu, Menara Taming Sari, Dataran Pahlawan, Dataran Pahlawan Melaka Megamall .









Budak nakal~


 
Abang beca, abang beca di tengah jalan...lalalala~


Dalam kul 3petang kami semua da gerak balik. Alhamdulillah, kul 6 dah sampai sunway, mak n abah singgah Nilai. Tapi aku n raja tak singgah la, sebab adik aku yang Angah tu kene keje aritu. Kesian..mak aku excited cite gi nilai nampak bunga telur warna purple cantik2. Mak sponsor, dont worry..mak kate~ hehe

Pendapat aku tentang melaka? Erm..Melaka best sangat. Banyak tempat menarik. Tempat cantik2, bersih. Even malam pun still meriah lagi. Yang tak syoknye orang melaka tak semesra orang2 terengganu. Hehe, aku gi terengganu dulu orang2 dia peramah sangat. Jangan marah naaaa orang melaka, pape pun kami sekeluarga akan repeat lagi holiday ke Melaka. Tempat honeymoon pun ok..ehhh..hehe ;)
 



18 comments:

  1. melaka mmg best..if tau....dkt area taming sari..ada kedai mkn..sedpa giler...asam pedas yg sngt fofular di melaka everytime blik kpg..sure kena singgah mkn.terbaikk~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. linda pun de makan kat kedai asam pedas area taming sari tu, tp x tau le same dgn tmpat suria ckp ke x..tetap sedap :)

      Delete
  2. haha....kena taik burung sudah kete tu... jangan salahkan burung sbb burung hanya lakukan rutin harian mereka..hehe...

    ReplyDelete
  3. haha igtkan ape lah yg t'jadi kat kereta tu...
    serangan tahi burung rupanya.... hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..geli tau, byk giloss tahi burung

      Delete
  4. he3...kalau nak keta selalu kena tembak...mai parking kat opis remy.... kul 7 malam jer... perang bermula... terutama yg parking bawah pokok.......hu3...remy ler tu yg selalu kena......taik burung gagak..... maklumlah...klia nie tak byk pokok......he3
    best jenjalan....ingat hujung bulan kalau family dariu taiping jadi turung,.....nak ke melaka berjimba2 la.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, xpela remy. tak sggup da kete dipenuhi tahi burung. Gi remy jangan tak gi, melaka best :)

      Delete
  5. ooo ingatkan excident ke ape... ala biasalah.. burung2 memang banyak kat situ..heee
    best kan..t free2 boleh la g lagi dah tahu jalan n tempat..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..kene repeat lg , dah tau jalan da sikit2 :)

      Delete
  6. haishhh jahat sungguh itu burungs!

    ReplyDelete
  7. banyak kali pi melaka pun tak boring. seronok :)

    ReplyDelete
  8. kereta tu nampak menarik rasanya... Kaler "polka dot

    ReplyDelete
  9. hehehe.. jenuh gak org tu nak cuci agaknya.. x pe la.. lumrah kehidupan..
    lama tak jalan-jalan bandar melaka.. walaupun along sy ddk melaka.. next year la.. nak menerjah.. hehehe

    ReplyDelete
  10. itu mmg slalu akan kena klau slah tempat letak...hehehhe...memang melaka bestkan....

    ReplyDelete
  11. ala..silap tekkan misz domu..hehehe.. rupanya taik burung..btw, xdpt nengok gmbr2 tu sebb tenet slow skrg.. apa pun.. t kalau ke nilai..jemput singgah umah misz domu kat nilai impian..dekat je dengan nilai 3..hehehe..tapi make sure misz domu ada kat umah la..hehehe

    ReplyDelete
  12. ala..salah tekaan misz domu pasal kete tu.. hehe..

    apa pun.. t singgaj nilai singgah lah my house kat nilai impian..tapi misz domu kena make sure misz domu ada kat umah..nilai 3 tu dekat je dengan my house.. jalan kaki pun boleh..tapi lenguh la..

    ReplyDelete
  13. Eh eh... banyak nye bird shit....... hehehehehehe.... seronok kan melaka. Tapi saya dah beberapa kali jalan jalan kat melaka tapi tak sampai lagi ke jonker street... hhhehe

    ReplyDelete