Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 18 March 2013

Wedding Progress #2


Salam semua...



Hai semua. Dah lama aku tak cite pasal wedding progress aku kat blog ni kan. Aku rase orang yang jenguk blog ni pun confius ni blog bride to be ke hape. Macam takde tanda tanda orang nak kawin.  Tengok la tiktok tu lagi 165 hari bersamaan dengan 5 bulan 1 minggu lagi until our wedding days. Fuhhh...lap peluh la macam ni. 

So far takde banyak progress dalam bulan ni. Setakat duk kumpul kumpul beli barang hantaran je lah pun. Tu pun kalo boleh nak tunggu sale. Baru lah jimat kan. Hihi ;) Tapi yang paling best, kain nikah dah selamat aku hantarkan ke tailor. Tak sabar nak tengok hasilnya.



kain Nikah ku, tak sabar nak tengok hasilnya...huaaaa


Aku hantar baju nikah kat Zakcs Collections Zackhussin. Terpikat dengan hasil kerja zacks ni lepas tengok blogger Munnafendy punye baju nikah. Simple and sweet. Tanya tanya mun, lepas tu tahun lepas terus bincang dengan zacks design yang aku nak dan deal harga. Alhamdulillah, masih dalam budget aku. 

Aku request untuk buat baju nikah design macam ni :




Baju nikah kain flowy flowy menjadi pilihan hati. :)


So sabtu 2 minggu lepas aku ngan Raja gigih la gi mencari umah zacks ni. Siap sesat pulak tuh. Haha..Alhamdulillah jumpa jugak rumah zacks. Lepas bincang design, dan harga ..terkejut dan terharu bile zacks bagi diskaun lagi RM50. So korang korang yang ngah mencari tailor untuk baju nikah, boleh la contact zacks. Cari dia dekat fb, sepantas kilat PM anda semua akan direply, even dia bz dengan launching New Collections dia untuk raya. Masa datang haritu pun tengok dia tengah sibuk siapkan tempahan baju baju nikah customer :) Sebut je nama Linda, mesti zacks bagi diskaun :)

Next month nak proceed dengan HIV test pulak sebab untuk B2B perak valid untuk 6 bulan hiv test. Nasib baik kawan baik aku da kawin, pape hal terus tanya dia dan dia pun kahwin dengan pasangan dari lain negeri. Boleh la rujuk dengan dia je. Hope berjalan lancar la nak buat HIV test next month.

Lagi ape ye..haaa, doorgift untuk family lelaki pun aku dah order dari mantan B2B. Decide nak bagi tasbih dan cookies in jar je. Lagipun untuk family lelaki je kan, so takdela ramai sangat. Cer teka aku order tasbih tu dari sape...heheehe ;)


Notakaki: Next entry aku share wedding checklist aku ye. Doakan semuanya berjalan dengan lancar ye kawan kawan semua :)

13 comments:

  1. wahwahwah x sbr nk tengok Linda on yr big day nti nih! mesti ohsem nih! hehe

    ReplyDelete
  2. nice sangat kaler putih dgn design manik tu linda...sesuai... putih nya seputih ikatan yg bakal disatukan... semoga semuanya cantik berseri nanti....

    ReplyDelete
  3. wah serius cantik design baju nikah tu. simple tp comel. tak sabar nk tgk hasil dia :)

    ReplyDelete
  4. wah..Linda ni mmg sgt ekspress la..sy banyak tak buat lagi..huhu..tp, baju nikah rasenye dah siap..cuma tak amik je lagi~ :)

    ReplyDelete
  5. tahniah linda..cantik lah baju putih tu..xsabar nak tgk hasil siap =)

    ReplyDelete
  6. mesti cantik baju linda dgn flowy flowy.. wee~!!!

    ReplyDelete
  7. semoga semua nya berjalan dengan lancar ya linda

    ReplyDelete
  8. in progress ya syg :)
    pelan-pelan, buat sikit-sikit :)

    ReplyDelete
  9. waaaaahhh...kita sama..! =D

    tapi saya study lagi, so preparation pun tak banyak sangat walaupun tarikh dah dekat..=p

    ReplyDelete
  10. seronoknya progress wedding kamu yunk.. jijah pulak excited..hehe cantik warna baju nikah n buat kain flowvy camtu mmg nampak gojess!

    ReplyDelete
  11. cantik kain tu...semoga semuanya dipermudahkanNya...

    ReplyDelete
  12. i ske sgt2 kain yg berombak tuuuuuu..^_^

    ReplyDelete