Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Friday, 1 December 2017

Resepi Sambal kering pedas letop



Hi semua...

Harini aku nak share satu resepi simple tapi sedap yakmat okey. Sesuai sangat kalau nak makan dengan nasi panas tak pun lawankan dengan sup.Gerenti korang makan bertambah tambah. Aku ler tu yang makan bertambah.



Bahan Bahan :
- Cili api (ikut banyak mana yg korang nak)
- Bawang merah
-Bawang putih
-Limau nipis
Kicap Manis
-Ikan Bilis

Cara:
-Basuh ikan bilis dan bahan2 lain
- Gorengkan ikan bilis sampai garing
- Dah garing blh angkatkan, kemudian gorengkan pulak cili api, bawang merah, 
bawang putih.
- Dah goreng then, boleh tumbuk semua dalam lesung batu.
- Masukkan kicap manis ENAQ sikit kemudian perahkan limau.



Ni menu semalam, aku buat sup ayam, lawankan dengan sambal kering pedas letop. Uishhh...sedap sedap :)

Jangan lupe try ye kome :)


2 comments:


  1. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete