Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 12 December 2011

bayangkan kalau aku ni Masterchef

Salam semua..

harini baru dapat nak mengupdate blog. Lately ni makin susah nak update blog coz laptop aku dah rosak. Huwaaaaaa....sedih la. Laptop tuh memang aku sayang gile. Kalo boleh tido pun nak peluk laptop. Sekarang ni kalo nak online pun aku kene pinjam laptop cousin. Facebook pun aku dah deactivate. Dah buhsan ngan FB n nak mencari ketenangan sebentar. Cewaaahh..**macam le aku ni public figure, sape pun nak heran kalo aku takde FB...puihhhh! So pada kawan2 semua korang jangan lupe godek2 blog aku. Insyaallah akan aku try update even total follower masih tak bertambah2. Kene mandi bunga agaknyer. Haaaiiisssshhh....

Lately ni aku memang banyak menghabiskan mase ngan duk umah ngan ngadap tv je. Ntah macam mane aku tersangkut dengan rancangan Masterchef. Alaaaa...rancangan masak2 kat astro tuh. Memang best lah, tiap kali tengok masterchef aku mesti bayangkan aku yg masuk rancangan tuh. **aku memang kuat berangan hokeyy!

Haaa..pada korang2 semua yg tak penah tengok, camni le logo masterchefnyer. :)
Dalam banyak2 peserta, aku jatuh hati kat peserta ni. Umor baru 18 n student, pandai masak tu . sape jadi isteri dia memang untunglaaa.

Dalam rancangan ni setiap peserta sentiasa diuji bakat memasak mereka dengan masa yg sangan terhad. Nak jadi chef ni bukan senangkan , otak kene pantas n kreatif. Kalo takat nak masak roti bakar je tak payah le berangan nak masak. Hishhhh. Aku ni memang minat gile dengan rancangan memasak. Rase nak ade kedai makan sendiri je. 

p/s: Memasak adelah salah satu terapi untuk membuang stress n tekanan jiwa. Masak sedap2 pastu makan tak ingat dunia. Memang lepas sebulan akan masuk rancangan *AKU INGIN KURUS*

5 comments:

  1. tak kecewa ke anak chef wan dah kawennnn

    ReplyDelete
  2. Haha...tak minat dia pun....xsuke langsung.

    ReplyDelete
  3. Haha...tak minat dia pun....xsuke langsung.

    ReplyDelete
  4. Dia pndai masak air n megi...hehe

    ReplyDelete