Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Thursday, 11 October 2012

Pre Wedding Idea


Salam semua...


Memikirkan tentang hal2 kahwin, kadang2 boleh menyebabkan aku senyum sorang, kadang2 boleh pening kepala pun ade. Kihkihkih..meroyan sungguh pempuan ni. Aku tak tau le Raja macam tu ke tak.

Actually sebelum ni aku macam tak nak buat sangat pre wedding. Tetapi 2 ari lepas Raja gitau dia nak buat jugak pre wedding, sebagai kenangan kitorang. So aku bagi 2 choices dekat dia , sama ade nak buat dekat FRIM kepong or sawah padi. Dia pilih sawah padi. Dan lokasi pilihan kami adalah Kuala Selangor. Tapi entah bulan berapa musim sawah nak menghijau, itu yang kami tak tahu. 




Malam tadi aku pun tanye la kawan2 kat FB ade tak sesape tau bile musim sawah nak menghijau. Kalo tangkap gambar musim sawah  menghijau kan cantik. Tetibe datang kawan aku komen dia cakap, asik2 sawah padi. Cuba la buat lain, keluar dari kepompong kebiasaan orang lain buat. Huhu..sentap ati mak nak. 

Aku terus chat dengan member aku tu, name dia Alip. Alip ni pun wat photography gak, so aku tanye lah dia. Bosan sangat ke kalo wat pre wedding kat sawah. Antara point2 alip yang aku nak share dengan korang :)

* Terlalu ramai orang pilih tempat cam  sawah.Dia nasihatkan aku buat something different, keluar dari kepompong yang dah biasa buat.

* Try wat photography yang simple, santai, dekat town. Dia bagi contoh KLCC.

* Try buat konsep yang simple, tapi biar ade cerita dalam gambar tu untuk bagi orang rase percintaan kita. 

*Tak perlu gi jauh2 sampai ke sawah padi, sebab nanti orang tak paham. Ia hanya akan jadi sebuah gambar bukan cerita. 

*Selalunye pre wedding storyline mengisahkan macam mane kite kenal or jumpa pasangan, mane2 tempat kesukaan kite pegi, atau boleh jadi ape kesukaan kite dan pasangan. Contohnye, macam aku N Raja 1st kenal dari ari pendaftran masa masuk kolej dulu. Kenal masa study. :)  

****************************************************************************

So after discussing dengan raja, we have 2 choices. 

Pilihan Pertama: Konsep santai, jalan2 di shopping complex, lepak makan, tengok wayang n bersiar siar. Sunway Piramid adalah tempat fevret dating kami berdua! 


credit pic: thephotolicious.com 



credit pic: prewedding.poetrafoto.com



Pilihan Kedua : Macam mane kitorang berjupe dan bercinta..;)

Credit pic: thephotolicious.com



Actually agak happy bile dah dapat photographer untuk pre wedding dengan harga cuma RM150. Best sangat. Alhamdulillah rezeki kami berdua :)


Notakaki: Arini tekak teringin nak makan nasi ayam, tapi susah betul nak cari nasi ayam yg sedap :(



43 comments:

  1. wahhh nak shoot pre wedding dah. kita baru shoot pre wedding kat library bulan lepas. we had fun! nanti kita review k. bule jugak collect2 idea :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xdela dlm waktu terdekat ni, juz da dpt photographer je. linda terpikir gak wat kat library, mesti best...nnti review tau.xsabar nk bce :)

      Delete
  2. whoaaa...cam best kan..!tringin jugak tp maLu/kantoi sket bab2 nk pose dpn cam. hadoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...linda pun x reti posing la, malu jugok :)

      Delete
  3. kuala selangor umah teddy sy :)
    cmni kami kena balik ke utm la sbb jmp kt sna..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnye umh kat kuala selangor..mesti cntik kalo dkt dgn sawah

      Delete
  4. orait jugak buat photoshoot cengitu

    ReplyDelete
  5. wahhh..saila dh berangan nak bt photoshoot lps kawen,kalau ikut cadangan Alip tu, kitorg kena snap picha kat kedai mamak lah ye..hahahaha!! boleh lah..mamak pun mamak lah..hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ni mesti 1st jupe kat mamak ye? ok pe wat konsep ngah lepak2 kat mamak.sempoii je

      Delete
    2. bkn,kitorg satu sekolah,tp ms umur 21 jmp smula..mamak tu sbb tmpt lepak fav kitorg..hehehe..

      Delete
  6. murahnya harga pre-wed tu linda... rezeki jgn ditolak.. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rezeki kitorang Bert :)

      Delete
  7. Wahh...murahnya dapat pakej dear.amek ktne?sy x buat pre wed pon...btw, menarik idea kawan linda (alip) tu (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik dgn kawan, tp memang dia photographer jugak.nnti linda inform ye :)

      Delete
    2. okeyh dear...nanti share taw.kot2 nak amek dapar best price cmni why not :)

      Delete
  8. wah, murahlah jugak..pakej ke atau amik gambar aje??

    Bila tgk org wat pre-wed cam best lak..hehe..saya tak plan pun nak buat pre-wed, tp kalau gambar yg menceritakan macam mana bertemu tu cam best je..hehe~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unlimited shoot, edited pic, n cd :)

      Delete
  9. Linda amik photographer mne ? murahhhh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. linda amik dengn kawan n dia memg wat job photography..pic candid linda kat broga tu dia la yg tgkap :)

      Delete
  10. Linda.. kalau shirah la kan..nie pndgn peribadi.. shirah lebih kepda sawah padi tu..or tempat yg ada pndgn yg cntik.. macam..if u see the picture..u can feel that happiness.. my friend bukan pre wedding dengan Kuda.. tapi pndgn shirah nie takut menyekat pandangan Linda lak..

    dan actually kt putrajay bnyk kwsn cntik..dan teng cam duk oversea pun ada..just kena explore sikit la..

    http://sweetmoments.fotopages.com <--shirah suka tgok gmbr kat sini..ada pre and wedding pics..

    apa pun.. buatlah apa yg linda dan raja nak.. hehehe btw.. yang kat kolej tu pun sweet gak..hehehe.. gmbr Xpdc pun ok gak..hehehe..suka gmbr Linda dan raja yang candid tu..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.thephotolicious.com/ <-- yang nie..bukan yg ats tu..silap copy..hehehe

      Delete
    2. http://www.thephotolicious.com/photography/prewedding/nadia-nizam-upm

      Ni contoh org wat pre-wedding kat Univrsti diorg..hehehe..

      p/s: maaf exctd terlebih lak..hehehe

      Delete
    3. thank utk pandangan shirah tu, really appericiate it. Btw, linda pun memang suke nature..kalo kat UPM tu memang cntik kan view dia..:)

      Delete
  11. Sunway Pyramid pun tempat fevret saya dan raja dating..hehehe

    ReplyDelete
  12. klu ikutkan suasana sawah padi dh biasa sgt linda..
    kite sbg photog pun tgk terlalu biasa je..
    dua2 pilihan kat ats tu mmg menarik n simple..........

    mybe leh wat ms zaman skolah ke..(ni pn dh biasa)
    oo y not try shoot dlm studio.. pn idea yg best jg............
    dlm studio blh perbagaikan kostum.. .

    pape pun ni just cdgan je sbg fotografer ... hhiihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zamn sekolah tu mnarik gak,tp linda lg prfer zamn kolej coz kami knal kat kolej. Thankz for ur opinion dear ;-)

      Delete
  13. remy pernah tgk ada couple buat pre wedding kat depan pavillion... sayes giler dir muka tembok... buat dek jer org yg lalu lalang.....

    but remy sajes linda buat kat istana marakeh kat taman botani putrajaya......
    cam kisah cinta agung taj mahal jadinya nanti.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. istana marakeh? huhu...kene survey ni sebab linda xpenah dgr pasal istana marakeh tu :) Thankz remy. Linda pun segan kalo nk posing2 dpn pavilion tu..huhu

      Delete
  14. Linda..yg santai mesti lg best...xpun..linda p tracking pnjat bukit le juga jadi pre wedding..lain dari lain...lmesti menarik..pape pun gud luck....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..kalo wat yg pnjt bukit tu mesti smpai atas kitorang dah berpeluh2. tp yg bestnye jimat kos sbb xyah pakai bju cntik2, pakai ala2 sporty je. n xyah makeup :)

      Delete
  15. seronoknya yunk..murah! lau jijah pon buat gak... hehe jijah suka pilihan ke3.. sesuai dengan perkenalan n percintaan zaman kolej :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...Alhamdulillah rezeki. Thankz jijah :)

      Delete
    2. sayes...the best place...org pun tak ramai kat sana...... cantik tempat tu..... dah puas kat situ...leh bergambar kat tepi tasik atau taman botani....

      Delete
  16. kehkeh cun. nak tgk hg punya bila? ;p

    ReplyDelete
  17. kita x buat shoot pre wedding pn cZ sgt sibuk dgn kekangan keje, incik tunang pn sama...mmg x de masa free :(

    ReplyDelete
  18. dija kenal masa sekolah tapi cam tak best nak amik gambar kat sekolah hee ramai dah wat kan, tapi pada dija tak berape menarik kalo buat kat mall sbb preweddng cam sesuatu yg luar biase kalo setakat amk gambar kat mall ari2datng pun kt amk gambr so kt mstila nak somethng yg special..ni opinion dija aritu buat theme jepun, pakai kimono :)

    ReplyDelete
  19. salam waaah murahnye rm150! untung! hehe. tu la saya pun mcm mls nk buat pre-wed bagai ni, tapi kenangan kan.

    ReplyDelete