Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Wednesday, 9 May 2012

Nano nano nano white sooo bestttt..:)

Salam semua...

Hai korang..dah lame aku tak share ape2 tips kan. Resepi masakan pun dah jarang aku share. Wat mase sekarang ni memang aku agak bz. Dah jarang nak masak2. Tapi arini aku bukan le nak share resepi masakan ke ape, aku nak share produk kecantikan yang aku gune. Walaupun aku tak cantik, tapi aku tetap nak review produk ni sebab elok dan best. 

Ingat tak aritu aku de tanye pendapat korang tentang produk Nano White kan dan aku ade beli trial kit. So, lepas abis gune trial kit tu aku rase produk tu memang ok dengan kulit aku dan aku terus beli one set produk Nano White. So antara yang aku gunekan adelah:

Cleansing Milk

 Cleansing Milk ni digunakan untuk menanggalkan segala kotoran di muka especially untuk yang memakai makeup. Memang best la cleansing milk ni sebab bile korang pakai rase macam bersih je dari makeup nak tanggalkan eyeliner pun senang je. Lagipun dia macam susu. Harga RM 19.90

Polishing Renewal Exfoliator (PRE)


PRE ni aku gunakan selepas pakai cleansing milk dan sebelum mencuci muka. PRE ni memang best sebab dia macam scrub, tapi sejuk je. Kalo sekali tengok macam gam pun ade. Cara guna senang je, korang dot dot dot kan aje PRE kat pipi, hidung, dahi dan dagu n then slowly korang gosokkan ke muka. Lepas tu korang boleh nampak ade gumpalan sel sel kulit mati akan tertanggal. Boleh dipakai setiap ari, tapi aku gunakan  2 3 kali je seminggu. RM27.90

Awakening Snow Wash

Lepas je pakai PRE tu, aku akan cuci muka dengan Awakening Snow Wash. Bau dia wangi, pakai pun rase best n bersih je muka. Lepas cuci tu, korang akan nampak muke korang macam bersih sangat n kulit rase lembut. RM12.90


 Toner
Toner ni digunakan after aku cuci muka, toner dia sejuk je. Bila sapu ke muka dengan kapas, korang akan rase macam toner tu meresap ke dalam kulit muka. Fungsi toner ni untuk mengecilkan pori- pori muka kita dan akan melicinkan kulit muka. RM19.90

Moisturizer / Pelembap


Pelembap ni pulak dipakai selepas gunakan toner. Ape yang bestnye tentang pelembap nano white ni adalah, dia likat dan sejuk. Bila kite pakai rase meresap ke kulit, dan yang penting dia tak berminyak. Selalunye aku akan pakai sebelum tidor coz boleh dipakai siang atau malam. Harga RM 26.90


Masker

Masker nano white pulak aku gunakan dalam 2 kali seminggu. Pakai dia senang je, tepek je kat muka korang..lepas 15 minit masker akan kering dan meresap ke kulit korang cucila muka. Lagi bagus kalo cuci dengan air suam.Terasa kulit tegang dan lembut. Best. Harga RM25.90

Selain produk produk kat atas tu, Nano white ade banyak produk lain macam serum, sun protector dan lain2. Tapi produk yang aku review kat atas tu semua aku pakai. Alhamdulillah sesuai dengan kulit muka aku, hasilnye pun best.  =)


Notakaki: Pada pendapat aku bagus jugak la produk nano white ni sebab kulit makin cerah n menghilangkan kusam muka. :)

30 comments:

  1. ok x..kulit zaza ade mslh jerawat..mcm2 dh pakai tp jerawat ttp xnak hilang jgk...

    ReplyDelete
  2. zaza, linda dulu pon kulit berjerawat, lepas tu linda gune produk Olay, jerawat makin kurang n parut ilang. Linda juz gune pencuci muka yg olay total white n krim malam je. Ni kulit da ok linda try pakai nano white ni, ok gak

    ReplyDelete
  3. hari tu ada kawan saya baru beli..hehe..

    yang PRE tu salesgirl tu kata pakai seminggu sekali je sbb dia macam menghakis..jangan guna terlalu kerap~~

    ReplyDelete
  4. huh!!!!
    remy kena guna jugak ker ????? he3

    ReplyDelete
  5. misz domu sekarang guna garnier.. tapi cam biasa2 je kat muka.. mcm bez pulak Nano tu..kulit sensitif ok x pkai erk?

    ReplyDelete
  6. wah...jijah pon tgh cari2 produk juga ni.. kalau bagus boleh guna ni..

    ReplyDelete
  7. begitu lah awan nano nano nano nano nano....

    ReplyDelete
  8. awak pakai ni aa...sy xpenah try lgi

    ReplyDelete
  9. oh akak pakai safi rania..tp cam dh bosan sbb mcm takda perubahan sgt kat muka akak..so skang ni akak pakai serum safi rania tu campur dgn propolis wat sapu kat muka..oklah muka jd tegang, lembab, cerah, parut jerawat pun cam nk hilang..


    nnt serum safi rani tu dah abis akak try nano white lak lah..


    yg penting pori-pori tu susah betul nk kasi tutup..so far semua toner yg akak pakai takda kesan huhu

    ReplyDelete
  10. yg ni modelnya diana danielle tu kan? jd puteri la linda lepas ni...hihihi

    ReplyDelete
  11. haaa.kan da kata,elok kan?
    haha wa pakai cuci muka jek.lain xmampu.hahaha

    ReplyDelete
  12. wah..bagus juga rasanya..tapi takde kesan ape2 kan..kulit muka fana agak kusam la juga..takut tak sesuai je ngan kulit fana nanti

    ReplyDelete
  13. Maybe dia ikut kulit, so far xde bad effect linda gune nano ni,lgpun kulit linda ni memg jnis sensitif. Kulit kusam pun da ilang...:-)

    ReplyDelete
  14. Hai sy bru je pakai produk ni semalam sy beli yg trial punya..mmg best la!!!pasni nk beli cleansing milk ngn toner dia..pastu masker dia mcm best gak...nk tnya nk pakai serum dia mcmna ek??huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella, linda x pkai serum la..hehe. Tapi memang best sgt kan produk nano white nih

      Delete
  15. ingatkan nano white ni mahal.

    dulu pakai safi 4 tahun. brkesan. drpd ade parut muka jd bersih. konfiden je kuar umah xpakai ape2.
    tp after facial murah, muka naik jerawat ruam. sy gatal usik jerawat smpai tggal parut. damn!

    hmm tengok akak buat review terase nak cuba. skun pakai body shop tp xlarat lah..mahaiiii

    ReplyDelete
  16. nak pakai bedak blh x lau guna produk nie??

    ReplyDelete
  17. tkot lar nak pakai cm2 produk...mke sye berjerawat n kusam...sye tkot de effect...cm2 produk da sye pakai tpi tak berkesan pon

    ReplyDelete
  18. wah...patut la kulit muka cantik je..
    alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  19. kalau pakai pencuci saja boleh kan ?? tapi kesan dy mcm mna kalau pakai pencuci sja ... ??

    ReplyDelete
  20. kalau pakai pencuci saja boleh kan ?? tapi kesan dy mcm mna kalau pakai pencuci sja ... ??

    ReplyDelete
  21. Hi...aku dari indonesia,bbrpa bulan ini aku pakai nano white dan hasilnya Best..thanks

    ReplyDelete
  22. i want to share nanowhite N nutox are from same company called Tohtonku owner penang chinese not japanese but on produk said made in japan !!! lie !! also the halal is not confirm real or fake .. i copy this msg fro other blog .. my friend punya friend working supervisor at factory in balakong do the nanowhite alaisyah nutox produk said all 100% made , invented in balakong .. not japan !!

    mintak admin tlg post dan sebar komen aku ni ..

    aku nak kongsi info dr rakan aku ni .. dulu rakan aku ni pernah kerja ngan company nutox ni nama tohtonku tak silap aku .. ni company milik cina pulau pinang ..

    rakan aku ni melayu jugak .. dia kata kat tohtonku ni semua staff cina .. yg melayu cuma 2,3 org je semua staff kecik macam kerani , reception lah .. rakan aku ni masuk pangkat Exec .. tp rakan aku tahu pasal dok tohtonku ni ambik rakan aku pasal tohtonku masa tu nak pass sijil Halal Jakim ..

    dorang ambik rakan aku bukan untuk kerja , tp untuk dpt sijil Halal je , pasal rakan aku tak diberi kerja .. staff semua cina je , cakap cina .. lepas tu banyak secret company dorang sorok ..

    rakan aku pun tak lama sana .. tak tahan .. dia kata produk dorang banyak macam nutox , follow me , nanowhite , uberman ..mcm mcm lagi .. tp cap halal tu mcm tak boleh caya .. lg pun produk dorang semua buat kat malaysia tp kata formula dtg dr jepun ..TIPU !! mintak sapa sapa kerja ngan gomen tlg mintak siasat .. harap rakan rakan semua tak kira melayu cina india pandai pandai decide kalo nak beli produk tohtonku ..

    harap ko semua yg baca tlg sebarkan .. jgn diperdayakan ..

    ReplyDelete
  23. Nk tny, saya br je beli trial set nano white.dlm die de 4jns lah.tp sy xtau nk guna yang mana dulu.sy x sure.hrp2 dpt mbntu sy. Sy meh nominated gnkn lagi.kalu result untuk skin sy ok, insyallah sy bli yg bias a je.skrg nk try trial set tp xtau lah cara nk gunakan

    ReplyDelete
  24. Tk,kena berhati hati.

    ReplyDelete
  25. mke i dlu bnyk jerawat dan bekas jerawat..mcm2 produk i try..n mke i sgt sensitive..after i try nano white..dlm brpe bln i gne..keberkesanan nye jalas terbukti..kpde u alls yg ragu2 nk gne kn nano white, jgn ragu2 lgi..sbb nano white ade lah penawar nyer..i dh setahun lebih gne nano white..nk cntik kne lah brsbr..ok..

    ReplyDelete
  26. Produk ni mmg berkesan. Toner dia aku pakai 2 bulan pun dah nampak kesan.

    ReplyDelete
  27. Tkasih Nano white.... mmg best guna produk ni...! Baru pakai sebulan pakai...tp sgt berkesan lah, kesan jerawat & jeragat pun.. hilang kulit jd licin , lembut & cerah...syabas Nano white..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u pakai pencuci saje ker or set?

      Delete
  28. Kite pkai nano white jugak, mmg nmpk prubahan pd muka,makin cerah dn sekata,then plg best ramai yg prsan muke kite mkin cerah n gebu. Hihi

    ReplyDelete