Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 31 January 2012

Perempuan main bola sepak??


Good Morning semua...:)

Wahh..pagi2 dah ujan, malam tadi pun hujan kan. Sejuk je tido, dah lame tak tido dalam keadaan sejuk. Asik panas je. Bangun tido berpeluh ngalahkan berjoging. Sihat mcam tu, tido sambil  joging. :)

Pagi tadi mase gi keje nampak dak sekolah pakai baju sukan. Tetibe aku teringat memori daun pisang mase sekolah dulu. Pagi2 macam ni syok je bile ade subjek PJK. Tau ke ape, PJK tu Pendidikan Jasmani Kesihatan. Dulu2 memang subjek tu lah paling aku suke..motif?? sebab boleh riang ria bergelak tawa main macam2 game. Bola jaring la, bola baling la, bola beracun la..haisshh macam2 lagi la. Golf je yang cikgu aku tak sempat nak ajor..haha..**melampaui batas betoi..

Pernah sekali tu, aku rase dalam form 3 kot..kitorang satu claz merungut yang kitorang dah boring asik main bende same je..pastu, next weeknye PJK kitorang jadi gempak gile coz yang girls main bola sepak, n then yang boys main bola jaring..haha. Sumpah lawak..
Korang bayangkan pempuan2 cute main bola sepak..bukan kaki je yang aktif menendang bola, mulut pun aktif menjerit.tendang bola ntah kemane pastu jerit je lebih..haissshhh,begitulah fitrah perempuan kan..:)


Memang kalo tengok macam segerombolan pempuan histeria sedang bermain bola sepak ditengah padang. Dasattt u all..aku pun berjaya menjaringkan satu gol. **bangga & riak.. 
Yang group boys pulak terkial2 main bola jaring..haha..penuh dengan gaya kelembutan.  Sopan je main..dah macam maknyah main bola jaring jer aku tengok..


Hurmmm..zaman sekolah memang adelah zaman terindah kan. Banyak kenangan yang susah nak dilupakan. Dulu mase sekolah aku nakal gak, penah ponteng kelas..haha.gile jahat ko senah..

21 comments:

  1. kite dlu mase kecik2 men bola jugak :P
    eyh.. jemput la singgah sini
    http://sweetybeautyblogshop.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
  2. hehehe.. misz domu biasa2 je pjk.. sebab stiap pjk.. cikgu ajar benda baru... hehehe..

    gurl maen bola ok lagi..if boy maen netball..tak tahu jd ap..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..lawak tau tgok boy main netbal..

      Delete
  3. Replies
    1. sekolah sy pun xde..tp kitorang yang menggatl main ..hehe

      Delete
  4. haha..dasatnyer...gol sebijik plaak tu...btw kt plkn dlu pon kami kena wat cmni gak..laki men bola jring,pompuan bola sepak

    ReplyDelete
  5. eh..penah masuk pLKN? best kan PLKN..batch yang keberape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..banyak makan semut kot..tahun bile ye..linda punye tahun dec 04-march 05..

      Delete
    2. dec 09-march 10..hehe,ingt dh..munth semut blik

      Delete
    3. wah...muda lagi la dalca yer..tetibe terase diri ini tua..:)

      Delete
    4. haha..tu lh kn..tetiba rsa diri ini muda...rhun ni bru 20..thun dpn insyAllah,dh dpt ijazah..pas2 smbng master 2 thun..heee

      Delete
    5. baguslaa...linda pun ingt nak sambung degree gak..haisshh..dah tua2 nak masuk 25 baru nak sambung degree..oh, baru 20..muda lagi tu...:)

      Delete
  6. ponteng kelas itu biase..huargh!nmpk benor cik ni jhat.keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..besela tu..zaman jahiliyah..

      Delete
  7. hehe..dulu rase penah jugak tukar2 permainan macm nie..zaman sekola mmg best!

    ReplyDelete
  8. ok pe.. kat tmpat sya byak prempuan main futsal.. jga ksihatan katakan :)

    ReplyDelete
  9. hahaha.. mesti sweet kan time tu..

    ReplyDelete
  10. Biasa je sekarang ni kalau tgok pompuan men bola.. hehehe...

    ReplyDelete
  11. bln depan tournament bola jaring kat opis.... remy tetap join group lelaki...... he3.. ok aper....

    ReplyDelete
  12. aku rase aku tak maen kot bola jaring tu......sebab aku tak ingat

    ReplyDelete