Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 17 January 2012

Sesuke hati dia jer nak potong memotong


 Morning semua. 
Hope korang semua sihat yer. 

Ade tak antara korang yang hari2 naik public transport
Pernah tak korang penat2 beratur tetibe datang orang entah dari planet mane dengan selambernye potong barisan. waaaahhhh..senang lenang je yer nak potong barisan. Semua orang pun nak naik bas, nak dapat tempat duduk, tapi beratur la. Bukannye ko lambat tetibe ko terus potong barisan duk depan sekali.

Selalunye masalah ni lah yang aku kene hadap bile sometime aku kene naik bas balik kerja. Sungguh mencabar keimanan kan. Aku paham semua orang pun dah penat , nak naik bas dan nak dapat tempat duduk. Tapi kene la adilkan, sape yang beratur dulu dia la yang dapat tempat duduk kan. Aku tengok ramai yang beratur, elok je..tapi adelah 2 3 orang yang takde perasaan malu yang suke potong barisan. Aku kadang2 geram, rase nak sound2 je.., tapi tak terluah pulak. ..hehe..aku bukannye penakut, tapi aku hormat orang lagi. Nanti kalo aku dah ilang sabar siapla dorang. Grrrr..

Mane gi adab orang2 kite kan..aku tengok bukan orang mude je suke potong barisan, yang tua pun sekarang dah takde kesedaran sivik dah. Haissshhhh.. Ape eh nak buat dengan mereka yang suke memotong barisan nih..??

Gambar ihsan cik google.

Notakaki: lagi terguris keimanan dan kesabaran aku kalo menunggu giliran nak naik komuter, barisan dah takde rupe..semua main serbu je...kan.

16 comments:

  1. mmg sllu ada cm tu.lain kali sound je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..one day nnti saya akan sound jugak..:)

      Delete
  2. huhu.. tau xpe.. lagi satu bila drive bile ade orang senang2 je cilok.. pastu lampu dah merah! argh.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Oh.Yang ni saya pun tak boleh tahan.Tapi kalau dengan orang tua tak tau macammana nak marah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengan orang tua kene sabar je lahhh...kang kalo ditegur takut dia kate kite kurang ajar..:)

      Delete
  4. sabar-sabar..biasa lah tu manusia..ada saja kesilapan yg dibuat..ermmm mcm pernah buat lah..tpi bkn bas..potong line time nk mkn kat asrama dlu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,,,nmpak sangat laparnye kan...

      Delete
  5. komuter lagi dasaaat kan.. pernah skli misz domu tersound sebab ada org tolak smpai tak boleh bernafas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa..tau xpe. Linda pun selalu tersound orang kat kmuter, sebb suke tolak2 orang kan..haisshhh

      Delete
    2. emmm...buat x tau jek...asalkan kita x buat...nnti akan dtg,,diorg plak kena...

      Delete
  6. rasanya pernah dulu,tapi mas sound je.org tuh wat muka tembok je.masa kat ktm pun de kes,da beratur elok2,alih2 sampai,yang duk belakang tak beratur selambar serbu.pe lagi dok selit2.nasib baik mas masuk je,pintu terus tutup.kat kl central,faham2 je la kan sardinya.

    ReplyDelete
  7. time study kat kl dulu dah biasa kena macam ni., apa boleh buatkan., takde guna beratur kalau semua dah pakat main serbu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau semua orang beratur kan senang...:P

      Delete