Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Wednesday, 22 February 2012

Mari bersama membantu Faris untuk terus hidup..

Salam semua...

Ok , aku nak share dengan korang semua pasal penderittan adik Faris yang menderita sakit Hemophagocytic Lymphohistiocytosis, HLH. Ringkasnya, barah darah. Faris ni dimasukkan ke hospital pada 1 february lepas dan dimasukkan ke Sime Darby Medical Center (Subang Jaya) akibat sawan dan ade kesan kepada otak. 

Actually Faris ni baru je berumur 6 tahun, dan merupakan anak kepada pasangan Shamrulismawi Ismail (suami) dan Zuraini Mohamad (isteri). Faris merupakan anak bongsu daripada 3 beradik.

 Faris mase sihat..so cute kan..


Rase sayu sangat bile tengok si comel menderita sampai macam ni..:(

Ok..aku mohon pada semua untuk membantu kurangkan beban ibu bapa Faris.Korang boleh salurkan sumbangan di :

Maybank 1628-5200-2738 atau  1140-1115-2218 (Shamrulismawi Ismail)

Saya percaya, jika kita membantu mereka memerlukan, Allah sentiasa pemurah kepada kita.
Ya Allah, izinkanlah Faris untuk terus hidup seperti anak-anak kami di muka bumi ini.

Sumber: Mazidul

Notakaki:Aku doakan semoga adik Faris cepat sembuh dan semoga ibu bapa Faris tabah mengadapi ujian Allah. 
 

9 comments:

  1. sayu , sedih tengok air mata dia :( semoga dia tabah!

    ReplyDelete
  2. hmm, segala benda yang masuk ikut mulut ngn hidung dia tu sakit. semoga sihat Faris.!

    ReplyDelete
  3. ya Allah..kesiannyer..sedih tengok..harap dapat same2 membantu..insyaallah..

    ReplyDelete
  4. marilah kita sama-sama berdoa, moga adik faris terus kuat semangat dan sembuh seperti sedia kala..

    ReplyDelete
  5. Ya Allah.
    kesian nya.barah otak.apa nasib budak ni.
    sama sama doa kan untuk adik ni.dan sama sama harap kan ramai membantu.
    moga ibu dan ayah adik ni tabah juga.

    ReplyDelete
  6. Ujian allah, semoga ia tabah dan sabar

    ReplyDelete
  7. linda. die dah meninggal 10pagi tadi :( Al-Fatihah

    ReplyDelete