Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Friday, 11 May 2012

Finally dapat jugak : =)

Salam semua...

Alhamdulillah ari ni dah jumaat. Legenye hati ni kalo dah masuk ari jumaat sebab bekerja di opis ni menyeksa sanubariku. Esok dah cuti, tapi setakat ni tak tau ape aktiviti weekend nanti. Mungkin duk umah membaca buku je kot. Cewaaahh..

Oh, semalam pas balik keje adik aku (angah), ajak aku teman dia membeli kemeja untuk konvokesyen dia pada Isnin depan. So, lepas balik keje tu terus menuju ke Sunway Piramid. After penat pusing2 n membeli baju kemeja dia aku ajak gi makan Mcd jap sebelum balik. Masa on the way ke McD tu aku lalu depan MPH, tetibe mata bersinar sinar bercahaya coz nampak ape yang aku nak. Huaaaa...bestnye..:)




Finally berjaya gak membeli buku Doktor Umum Memoir Tun Dr. Mahathir Mohamad. Aku rase MPH baru je sampai stok baru kot sebab ari tu da abis. Oh, so far aku dah bace 3 bab dah buku ni. Interesting, memang aku tak minat politik tapi buku ni membuatkan aku tertarik dengan sejarah politik dan  sejarah pembangunan Malaysia. Gaya penulisan yang santai dan kadang2 kelakar gak cara Tun Dr. Mahathir sinis orang. Oh..buku ni bukan semata2 politik ye. Korang kene beli untuk tau detail sebab aku pun dalam proses membaca buku ni. Tebal pulak tu..:)



Lepas je beli buku terus jalan laju2 menuju ke Mcd sebab perut dah bekeroncong lagu  n lagipon aku nak kejar dinner time sebab murah sikit kan dari kul 6 ptg sampai kul 9 malam je. Huhu.,..aku try set chicken foldover. Bolehla...takdela sedap sangat. Tapi Alhamdulillah, still mengeyangkan. 

15 comments:

  1. alahai gigihnya baca buku tebal2...sy bli buku nipis pun jenuh nk habiskan...baru 1st page dah mengantuk...zzzzzz

    ReplyDelete
  2. wah rajin juga linda ni membaca yer..bgs2..

    ReplyDelete
  3. rara teringin nk baca.tp takut bosan.

    ReplyDelete
  4. mun: hehe, linda tgok gaya penulisan tu kalo ok xdela mngantuk

    jijah: hehe..bosan x tau nk watpe baik bace bku

    iqa: insyaallah babe..:)

    Rara: mule2 linda pun takut bosan.,tpi bile da bce serius menarik..:)

    ReplyDelete
  5. dah 2x makan dalam seminggu chichken foldover tu..aiyarkkk

    ReplyDelete
  6. rajin membaca ebtul linda ni.. bagus2

    ReplyDelete
  7. wah, berapa ringgit buku nih..sini xde kedai bku terdekat...kalu nak pun kt bandar..ni pun dah 2 bulan duk sini xberpeluang ke bandar lg..hukhuk

    ReplyDelete
  8. wah... nampak cam menarik.....
    nak beli satu jugak lah....

    ReplyDelete
  9. linda.....nk pinjam !!! hehehe....

    mkn elok2...ingat ko pnya diet..hehe..

    ReplyDelete
  10. hehehe.. misz domu pinjam kawan punya sudah..hehehe...kedekut kan..

    ReplyDelete
  11. tebalnye~~~~


    chicken spicy mcdeluxe lg sedap kot..hehe~ :p

    ReplyDelete