Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Friday, 4 May 2012

Sila pandang hadapan =)

  "Kita lahir dengan dua mata di depan wajah kita, kerana kita tidak boleh selalu melihat ke belakang. Tapi pandanglah semua itu ke depan, pandanglah masa depan kita."


Dalam hidup ni memang banyak kenangan dalam hidup kita. Tapi kita sebagai manusia tak boleh asyik mengingatkan benda yang dah terjadi atau benda yang dah terlepas. Yang penting adelah kite kene pandang ke hadapan untuk kite berjaya dan gunakan la pengalaman lalu sebagai panduan untuk masa hadapan. 

Ok la, salam jumaat untuk semua. Hari last bekerja dalam minggu ni mesti semua berkobar kobar kerja sebab tak sabar nak bercuti sok kan. Oh esok aku nak berjimba dengan kawan2 n raja, sok kene gi wedding my best frenz Aishah Beevi. Oh da jadi isteri orang dah dia tu, aku bile lagi..hehehe..:)

Notakaki : Al- Fatihah untuk arwah Bob Kuman..semoga rohnya dicucuri rahmat.

 

17 comments:

  1. yang lalu jadikan sempadan dan pengajaran..

    al-fatihah.. moga rohnya dicucuri rahmat..

    ReplyDelete
  2. yesterday remains as our memories and tomorrow will be our future... al-fatihah untuk arwah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. misz domu....blog misz domu x bleh nk masuk...harap2 misz domu baca ni..

      Delete
  3. pengalaman mendewasakan manusia...

    ReplyDelete
  4. Al-Fatihah.....
    nice to know you tuan belog yg santek ;p

    ReplyDelete
  5. memandang terus kehadapan...... tetapi adakala kite perlu toleh kebelakang...... melihat langkah yg kita tinggalkan.... lurus atau bengkok....dari situ baru kita tahu rentak perjalanan kita....

    ReplyDelete
  6. tetapi,pandangan belakang boleh dijadikan panduan utk bergerak kehadapan.

    ReplyDelete
  7. emm..tula sbb mata Allah ciptakan tang depan kang..sesekali je kepala boleh menoleh ke belakang utk dijadikan iktibar masa hadapan

    ReplyDelete
  8. saya kerja lagi sok..huhu~ :(

    ReplyDelete
  9. yes....alfatihah buat arwah..

    ReplyDelete
  10. btul tu.......pandang ke depan, dan banyakkan berfikir masa depan...

    happy weekend...

    ReplyDelete
  11. betul tuh .. slalu berpandang ke depan .. jgn pernah skali undur mse ... yg lepas tuh lepas . xpyh nak mnyesal ke ap . kan ?

    ReplyDelete
  12. al fatihah buat arwah.

    move on~~~~

    ReplyDelete
  13. perkara mudah tapi orang nak mudah melaksanakan...:)

    ReplyDelete