Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 26 June 2012

Weekend yang awesome # 1

Salam semua...

Hai semua..morning! Please start ur day with smile..:) Pesanan penaja ni untuk diri sendiri gak, sebab diri sendiri pon tak berapa nak manis muke pagi2 ni. Actually badan letih sangat sebab penat weekend baru ni tak ilang lagi. Sabtu n ahad yang awesome sebab dapat holiday dengan orang2 yg aku sayang.

Sabtu lepas (23/6/2012) aku berenjoy dengan family. Kami sekeluarga gi melepaskan stress kat The Lost World Of Tambun. Tau tak katne? dekat area ipoh tau. So kami sampai dalam kul 11 pagi, memang excited gile sebab da lame tak wat aktiviti mandi manda dengan family. Jom layan gambar je la.

Masa ni baru sampai, memang tak sabor le nak gi masuk mandi. Tapi aku mengantuk lagi mase ni. cantik sangat view tambun ni, sebab nampak hijau je. 

After masuk je, terus salin baju laju2 n then cari loker. Fuhh..loker pon mahal u all. Bukan boleh refund balik pon. Satu loker RM10, kitorang ade 6 orang. So, we all amik 3 loker, 3 loker dah 30 ringgit. Hehehe...memang kaya la tambun ni kan. Belum lagi cite bab makan n minum kan.Memang boleh tahan mahal gak la. Tapi tak semahal sunway lagoon la.

Antara yang best kat tambun ni korang leh try main gelongsor air yang tinggi tu...fuhh. Gayat gak aku nak naik bende ni, tapi nak tunjuk macho, aku pon main gak la. Lepas tu terjerit jerit cam pondan. Huh..ngeri tau, tinggi2 nih.



Dah mandi manda, da penat naik shuttle train keliling tambun, da penat main air, da penat belajar berenang , lepas tu mandi untuk tukar baju balik. Hehehe. Oh..satu kejadian lawak mase mandi manda tu, lepas hampir 25 tahun aku idup kat dunia ni baru aku tau yang mak aku pandai berenang. Ohhh..jelesnye. Mak n abah pandai berenang, tapi anak tak tau berenang. Sadisss sungguh. 




Lepas mandi n salin baju, kami menuju ke Petting Zoo. Hee..ni adelah program mengenal haiwan ye kanak2 semua...=_='. Best jugak la walaupon takdela banyak sangat haiwan dalam ni. Nak banyak2 gi zoo negara la u all.

Best sangat dapat luangkan mase dengan family, memang release tension la. Tapi badan letih la sebab lame sangat berendam dalam air kan. Actually kat sini de banyak lagi aktiviti korang boleh wat, ade water park, amusement park, tiger valler, hot springs & spa, petting zoo, recreation, team building pon ade u all. 

 Btw, aku suke sangat pic ni. Cantik kan. Bukan aku yang cantik, maksud aku view dalam pic ni cantik sangat. :)
 

Kat bawah ni aku sediakan detail operation hours dan harga untuk the lost world of tambun.

Operating Hours :
Mon-Fri: 11am till 6pm
Sat-Sun: 10am till 6pm
School Holidays: 10am till 6pm
Public Holidays: 10am till 6pm

Park CLOSED every Tuesday,
except on Malaysian school & public holidays. 

Lost World Hot Springs & Spa
by Night open daily:

6pm till 10pm 

Crystal Spa Treatment:
3pm till 10pm

*********************************

Park Rates

Adult:
RM45.00 per person

Children (Below 12 years):
RM38.00 per person

Senior Citizen (55 years and above):
RM38.00 per person

Untuk lebih detail, sila bukak laman web Tambun

Notakaki: nanti aku update untuk sambungan weekend awesome yang ke 2 pulak ye. Haha. harap2 korang tak meluat bukak blog aku ni. Tapi kan aku tengok macam dah kurang je readers blog ni. Bosan ye u all. Kawan2 pon ramai dah ilang. Sedih plak..:(

16 comments:

  1. wah.bestnye...sy xpenh p lgi walaupon dok kt perak

    ReplyDelete
  2. wahhhh dekat lah ngan umah akk neh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rra sayang..kite sebaya kan. Hehe..jgnla gune akak. Umah rara dekat ngan tambun ke? bestnye, mesti selalu gi kan

      Delete
  3. dah lama tak gi tambun..... kalau nak tahu...cantik sangat view background kat taman tema tu..... remy dah pi 4 kali rasanya....
    kalau nak tahu dulu2 lepas lahir remy dok kat area situ... jarak rumah ngan lost world tu dlm 5 minit jer.....
    tapi masa tu lost world takde lagi...huhuhu...
    dah nak sekolah baru family remy balik pindah kekampung kat taiping.....

    ReplyDelete
  4. lamanya kita xjln2..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. lor..kalo remy duk situ lagi mesti best sbb dkt gile dgn tambun. Hehe

    ReplyDelete
  6. dah lama tak meraSAi HUJUNg minggu begitu.. hehehe.. jelesnya... waa..nak ikut...hehehehe

    ReplyDelete
  7. seronoknya.. dah lama tak main air and bercuti

    ReplyDelete
  8. malas dah nak p lost world nie taw!! coz dah mahal...engt lg dlu masuk rm20+ jer -.-

    ReplyDelete
  9. amboi mahal gak tiket masuk yer..huhuhu teringin nak g tempat waterpark gini..

    ReplyDelete
  10. besar ke dalam tu? banyak mainan tak? huhu~

    saya pernah pergi a'famosa waterpark dengan gambang waterpark je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blh tahan besar, outdoor game x byk sgt.lebih pada air n recreation..best gak

      Delete
  11. Salam perkenalan.... Wah bestnya gi mandi manda.... Lost tambun memang tempat yg menyeronokkan. Betul tak

    ReplyDelete
  12. hehe...amboi mhlnya dlu time baru buka murah jer...maybe dh kian populor kot...ish mana ada hilang kwn..ni top commentor sentiasa memberi sokongn kt blog ni...hahaha

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan :)

    wahh...bestnya. Teringin jugak nak pergi..huhuhu.. takpe la, tengok gambar pun jadik la

    ReplyDelete