Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 18 September 2012

Terpikir...

Salam semua...

Hai korang. Pernah tengok baju pengantin pelakon yang bernama Izreen Azminda? First time tengok terus jatuh hati, baju dia sangat cantik. Memang kene la dengan orangnye yang tinggi lampai dan cantik.


 





 
 

Sekarang ni dah berkenan dengan satu butik pengantin , area puchong butik tu. Hari2 bukak FB dia sebab nak tengok design baju2 baru. Orang nak kahwin memang macam ni eh? hehe..obses tengok baju pengantin, obses tengok design pelamin..obsesi betul. Jangan aku jadi obesiti sudaaa. 


Sekarang masih berpikir same ada nak sewa or nak custom made, kalo sewa jimat sikit duit.Tapi tak banyak design yang moden, tapi kalo custom made kite boleh design camne kite suke. The problem is custom made ni kos dia tinggi sikit la compare dengan sewa. Setakat ni baru jupe satu je baju yang aku suke sangat , siap dah tanye dah dengan butik tu kalo nak sewa sepasang baju tu berapa. Not bad harga dia, still affordable. Memang rase macam nak booking terus. Tapi raja suh survey dulu. Dia suh tawaf satu KL dulu. Lerrrr..malas kot. 

Kalo takde gak yang berkenan dihati dan takde yang sesuai dengan warna tema wedding nanti aku nak custom made je, raja pun dah setuju. Huhu..gigihla kami berdua menyimpan duit. Kalo ditakdirkan aku nak custom made baju pengantin (amboii..ayat kemain ditakdirkan) , aku akan request design macam baju pengantin Izreen Azminda ni. Alohaaaa..cantik sungguh. Kene kuruskan badan lagi ni. :)


 
Dia macam princess kan. Soooo gojes la :)

Tapi kalo de yang berkenan , kami sewa je, jimat sikit duit. Ishh..malasnye nak pikir. Tapi kene pikir gak. Penat la otak. Penah tak rase otak kepenatan. Camno tu.



24 comments:

  1. ade tgk..mmg baju die nie cantik! tyme nikah die pakai baby blue pon warna die nice sgt ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la wa, akk tgok bju nikah pun cntik. Suke sgt :)

      Delete
  2. tempah la baju pengantin yg mcm retis ni..
    cantik linda . mmg cantik

    ReplyDelete
  3. hehehe..nak kawen mmg mcm ni linda..hari2 tgk psl kawen..hehe.. linda ambil masa utk survey2 k.. nak custom made byk hal kita kena pk (benda2 sampingan dia).. harap semuanya berjalan lancar utk linda dan raja k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la saila, ade gak linda try tnye hrga utk custom made. dlm 1K gak la. Thankz saila..linda pon doakan semoga planning saila n si dia brjalan lncar.

      Delete
  4. bakal pngntin mmg camni.. byk bnda nk pk.. huhu.. ada bajet lbh blh la buat cstme mde tu.. sesuai la dgn hrga n khendak kita kn hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bert..semua bergantung pd budget.. :)

      Delete
  5. aaa...mmg cntikkan bj die...cik mah simpan wat koleksi..mane tau berkenann t nk jadikan design baju..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..cantikkan bju dia cik mah..i like sgt2 :)

      Delete
  6. linda pakai apa pun cantik......
    tapi kalau custom made. baju tu akan jadi kenangan....
    make it simple tapi boleh digunakan semula.....
    kalau sewa nanti takut akan tak fit ngan ngan body.....
    kita pulak yg tak selesa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...masih dipikir pikirkan. Thankz remy :)

      Delete
  7. hhehe...tu demam B2B...pantang tgk bnda2 bkaitan kahwin laju je nk tgk..pastu tgk lama2..pnh bwk smpai mimpi tak? hahahaha

    lawa bju izreen ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..belom thap mimpi lg, mungkin da stress sgt nnti baru termimpi mimpi kot..:)

      Delete
  8. kalau ada bajet lebih bolehla customade..tp kalau nk jimat sewa je..yg penting bajet lps kawen kena pikir :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..pk bajet lepas kahwin tu yg kene pk bayak kali :)

      Delete
  9. kalau ada bajet lebih boleh la tempah yang..tp pastikan boleh guna balik akan dtg..jangan guna time kawen je..hehe

    kalau nak jimat sewa je..kdg2 kita ikut semasa gak. badan tak muat nak pakai baju kawen dulu..hehee

    ReplyDelete
  10. sumpah cantik gilaaaa... suka cik bie tengok. :))

    ReplyDelete
  11. Salam kenal, kawen jgn lupa jemput ye

    ReplyDelete
  12. haah Linda betol ckp remy..
    custom made pstu buat yg
    boleh pakai semula nti :)

    ReplyDelete
  13. Linda, cantikkk :) Colour & design cun ! Alyn suke :) beadings dia pn nice. Advice alyn salah satu baju linda sewa, sama ada yg reception or yg solemnization. bole la linda design sndiri mcm ni :)

    ReplyDelete
  14. mmg cantik~~ harga pun cantik gak :p

    ReplyDelete
  15. apa fb dia linda? Hani duk Puchong :D

    ReplyDelete