Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Sunday, 11 November 2012

Review Engagement : Hantaran


Salam semua...

Dah 2 bulan bertunang baru aku nak hupdate review untuk hantaran majlis bertunang aritu. Hehehe..malas sungguh rasenye nak mengupdate nak mengorek segala gambar2 bukti bagi mengukuhkan lagi entry yang tak tentu hala ni.

Actually sebelum bertunang hari tu aku dan Raja planning jumlah hantaran adalah 5 berbalas 7. Tapi maa majlis bertunang baru perasan yang total hantaran dah bertambah sebab adanya kawan2 mak dan makcik yang sangat pemurah. Terharu sangat. 

Hantaran untuk aku :
1) Cincin Tunang
2) Kain akad nikah
3) Set mandian dari Yves Rocher
4) Kek
5) Buah buahan
6) Coklat 
7) Tepak sireh






Semua hantaran dari raja dihias sepenuhnye oleh kak ngah dia. Simple dan cantik kakngah dia deco untuk aku. Kakngah dia memang agak kreatif. 

Hantaran untuk Raja :
1) sepasang baju melayu untuk akad nikah
2) Samping + songkok + butang baju melayu
3) Al-quran
4) Towel
5) Kek
6) Buah buahan
7) Coklat
8) Wajik digubah sepeti manggis
9) Biskut Almond london
10) Biskut strawberry
11) Jelly
12) Tepak sireh

Untuk hiasan bekas hantaran semua aku buat sendiri, benda paling aku suke adalah deco reben diujung bekas hantaran tu. Hehe, nanti aku tunjuk tutorial camne nak deco guna reben ye adik2 manis semua.  Aku hias bekas hantaran tu bese2 je, sebab aku takdela kreatif sangat. Mak aku cakap dah terbalik, sebab aku bagi warne pink kat raja, raja pulak balas warna biru untuk hantaran aku. Kihkihkih...hentam je la labuuu. 






Cute kan manggis ni :)


Songkok dan samping :)



Alquran :)


Lepas ni kene pikir hantaran untuk kahwin pulak la. Barang hantaran pun tak beli lagi, tunggu nak serbu mega sale yang baru start ni. Hewhewhew..tak sabar nak gi mencari handbag dan kasut. Ohhh..duittt :)


34 comments:

  1. hantaran bertunang pun dah meriah...kawen nanti lagi ler...... budget kena ingat linda.... jgn over dossss...... he3.... tapi sekali seumur hidup kan..... gasak jer la......

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe remy, bhaya tau kalo pk sekali seumur hidup. Kne berjimat jugak, lepas kawin byk duit nk gune kan :)

      Delete
    2. he3...tau takpe...... mana yg leh buat sendiri...gigihkan diri linda.... biar penat...janji puas......

      Delete
  2. hehehe.Sya xreview Sya punye Lg sbb xde pic.. =(

    BTW, comeL La..7-12 ek??nih mesti ade Last min tambah nih.Sya punye pLan asaL 7-9 Last2 nye jadik 12-16.Lagik peLek! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, linda da dpt pic dri op, tu yg baru nk review..yg hntaran tu hari brtunang tu kawan2 mak bagi, nasib baik ade buat hiasan lebih

      Delete
  3. cantik nyer...biru tu...sukanya,,,,

    ReplyDelete
  4. banyak jadi beryambah2 nanti hantaran kawin pun meati bertambah2 ni :) tapi gubahan cantik, tp jd bertukar mstila side linda nak comel2 tu buat pink colourkan sbb tgk baju tunang pun pink colour :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..sebab linda minat biru, si dia yg minat pink :)

      Delete
  5. lawa-lawa..simple2 lagi cntik kann.. hntrn tunang tqah fix je sbb xnak tmbbh hiasan..yang kawen tu pon fix gak.. kejam tak..hihi

    ReplyDelete
  6. wajib tunggu maga sale + Christmas sale ujung2 thn nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..betul2. Harga bnyak yg kurang kan, tp still kne pndai berblnja..:)

      Delete
  7. nk mangggisssssssssssssssssssssssssssss

    like sini
    https://www.facebook.com/YnSScaft

    ReplyDelete
  8. sweet je hantaran pink + hitam...

    time kawin nnt saya x de bg hantaran dh, sume dh bg time bertunang ritu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. syoknye, xyah pk dah kan. Limnda nk buat sekali je hntaran aritu, tp bnyk tentangan pulak. pasrah ..:)

      Delete
  9. saya merisik terus kahwin... Tak sempat bertunang.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tau mcm tu, lgi jimat duit n mase..hehe

      Delete
  10. cantik! wajik tu buat sendiri ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk..wajik tu kawan mak bagi, tp kreatif dia gubah jadi mcm manggis :)

      Delete
  11. wah. bestnya. bilalah saat aku? hehe. doa2 cepat. nway hantaran kreatif.

    ReplyDelete
  12. hahaha mmg terbalik! masa munn tng hari tu lg la, plannye die balas color lain..smpai2 putih je..nasib baik cntik...hihi

    ReplyDelete
  13. cantik dan kreatif linda....nampak meriah majlis pertunangan tu :)

    ReplyDelete
  14. kelasss la linda! cantik..memang linda kreatif..

    jijah dulu pon bg suami hntaran warna pink..haha terbalik pulak..

    ReplyDelete
  15. cantiknya linda gubah..seyes..ni bukan nak angkat bakul..or angkat lift..hehehe.. tapi cantik gubahan itu..tapi yg musykil..cmne linda ley bentuk manggis tu..cam manggis betul je..

    ReplyDelete
  16. sedap pulak tengok MANGGIS tu..! hehehe..=D

    ReplyDelete
  17. kreatif gak linda hias hantaran tu~ :)

    kahwin nanti mak saya cadangkan supaya tak yah buat hantaran lagi..huhu..agak2 boleh tak? jimat duit~~ :p


    p/s:Linda, sy sewa area dengkil..banjir~~

    ReplyDelete
  18. Kaler menarik tuk hantaran2 tu ... Tahniah ye Linda

    ReplyDelete
  19. Linda, nih pic dr OP ker cam sendiri?cantek =)

    ReplyDelete
  20. wajik manggis tu buat sendiri ke? kak tina from tinaju hantaran pun ada buat wajik manggis gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xla zila, wajik manggis tu kawan mak yg buat n bagi kat kami.cute kan :)

      Delete
  21. meriahnya hantaran dia..cantik2 :))

    ReplyDelete