Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Sunday, 16 December 2012

Kampung~

Salam semua..


Sekarang ni tengah berada di kampung. Tak de ape yang lebih indah bile dapat balik kampung, luangkan masa dengan family dan makan masakan mak. Bagi yang memang duk dengan family tu untungla, macam aku yang merantau ni, memang le sadis asik rindu masakan mak je :)

Semalam sampai je kat umah di kampung, tengok pokok rambutan dah merimbun da. Merah dan kuning..fuhh,.memang bikin nafsu nak makan rambutan je . Cepat kait dan kumpulkan rambutan, abis kaki dan tangan kene gigit kerengga. Nasib la badannn. 


Yang kuning ni kite panggil rambutan gading ye :)

Petang semalam sempat juga la berbincang tarikh wedding dengan mak abah. Ada 2 pilihan tarikh sama ade bulan 6 atau bulan 8. Tapi masih belum diputuskan. Hope semuanye dipermudahkan. :) Sekarang ni perut kekenyangan lepas makan nasi lemak ayam goreng berempah,,,hasiih,,thank mom :)

Notakaki: Kampung adelah tempat yang plaing best untuk tenangkan pikiran yang serabut dengan masalah .


27 comments:

  1. weyy..... mike balik kampung ye yong !!!! best nyer...mkn rambutan gading lagi....susah nak jum pa rambutan nie dah..... selalu jumpa yg merah jer......

    ReplyDelete
  2. Hihi..teman blik kmpung,yop. Ate kat umh teman de pkok rmbutan gading ni ;-)

    ReplyDelete
  3. meh delivery rambutan gading tu 2kg kat cni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, kalo la ade servis delivery da lame linda wat :)

      Delete
  4. bestnye dah ade tarikh..hehe..makan beringat ye, takut batuk lak kalau makan banyak sangat..huhu~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru planning awal yana, huhu.bukan senang nk plih trikh..

      Delete
    2. ok la tu..sy bulan berapa pun tak psti lagi ni..huhu..tengok duit cukup ke tak je~

      Delete
  5. haha hari tu dua minggu gua kt kg beb.
    makan rambutan tak hingatt heh


    beb.bln 6 lahhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kg di mane babe? eceh, ko cuti ke bulan 6?

      Delete
  6. bestnya balik kampung..rindu masakan mak jugak! huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo..jijah yg jauh diperantauan..nnti cuti blik kmpug ye :)

      Delete
  7. wow!! sedap rambutan tu kan.. sama cam kat rumah..

    ReplyDelete
  8. t khwin..jgn lupa jemput tau.. nanti nak kena praktik sebut puan linda..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboiii..panggil cik je la...haha

      Delete
  9. ehem2~ tak pernah kite terserempak kan
    bile Linda ade kat Besout.. hehe

    tu la k.ana bsyukur sgt sbb dpt kje kat
    dlm Besout ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ana, tu la..x pernah plak kite terserempak ke kan..nnti linda blik boleh la kite lepak2 ke..hehe :)

      Delete
  10. Replies
    1. haah, sekarang tgah musim rmbutan di kampung :)

      Delete
  11. salam kenal. singgah sini terus follow.

    jom, kalu sudi singgah teratak picisan sy plak :)

    selamat bertunang. jaga diri, tgh darah maniss ni. ;p

    ReplyDelete
  12. wewitt! Linda kawen dlula cmni..sy bln 12 InsyaAllah..moga semuanya brjln lancar ya Linda :)

    ReplyDelete
  13. saila cuma mkn rambutan gading,rambutan merah xmkn..pelik. huhu.. rasa nk blk kg gak la mkn buah puas2..huhu

    ReplyDelete
  14. nak tenangkan hati mmg best lepak kampung kan hehe.. meriah dengan pesta buah bagai...

    ReplyDelete
  15. Rambutan tu macam melambai2 plak.Beshnye.Ske rambutan jgk.Balik kampung jumpa family memang benda paling besh dalam hidup. :)

    ReplyDelete
  16. rambutan kuningggggggggggggggggg! kesukaan :D

    ReplyDelete