Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 15 January 2013

Aku dan SONY

Salam semua...

Aku rase setiap manusia mesti ade brand yang dia sangat minat or setia kan. Macam aku, aku adelah peminat tegar untuk barangan sony. Memang sangat suke barangan sony sebab pada aku sony mempunyai kualiti especially dari segi sound and camera dia :)

Mula mula handphone yang aku guna dalam hidup adelah handphone nokia 3310. Memang tahan gile la handphone tu, bayangkan dulu aku tidur katil double decker, tingkat atas pulak tu. Selalu handphone jatuh dari katil atas tu, bile bangun pagi bersepai kutip balik n on macam bese. Haha..Tapi lepas de kemajuan dalam hidup terus tukar handphone sony. Starting dengan handphone sony walkman lipat tu. 


Semester 2 mase study dulu, ni la handphone yang aku gune. Beli gune duit kerja kilang mase cuti sem. Dulu gigih kerja, tak nak susahkan parent. Dan handphone ni masih bertahan sampai sekarang. Pernah rosak, dah hantar repair sekali, dan masih bertahan sampai sekarang. Tapi aku simpan je, adik nak gune pun aku tak bagi. Hewhewhew..:) best sebab ade walkman.




Ni handphone W302, aku beli sem ke 5 kot. Beli gune duit kerja part time kat Sunway Lagoon. Dan alhamdulillah handphone ni masih bertahan, cume ade masalah bateri je. Handphone ni adik aku yang pempuan tu guna. Tapi sedih, sampai je kat tangan dia satu keypad da tercabut. Haishhh. Handphone ni not bad la, camera 2 MP dan yang penting ade walkman. Cuma yang tak best kalo taip mesej keypad dia berbunyi bunyi. hehe..aku kan gile bermesej dengan raja. 





And then dah kerja sebulan kat Rapid KL aku tukar handphone pakai sony xperia 8. Touch screen, hidup da maju sikit. Haha. Camera pun da up jadi 3.15 MP, tapi tak syok sebab takde walkman. Rase tak puas kalo takde walkman. Sebab aku gile dengar lagu. Pakai tak sampai setahun aku tukar handphone lain sebab selalu hang. Processor slow. Tapi ok la sebab ade android n camera pun jelas. 




Lepas pakai xperia 8, aku menggedik nak tukar handphone, Kebetulan ade duit lebih sikit, terus trade in handphone xperia 8 tu aku amik la handphone sony walkman live or WT19i. Memang puas hati sangat dengan handphone ni, ade walkman, android, camera 5 MP, laju, dan kamera dia cun. Ni la handphone ku sampai sekarang. Tak terpikir pun nak tukar handphone da. Simpan duit nak kawin. Ni pun dah cukup bagus n best pada aku, asalkan ade walkman semuanye ok!


Selain tu barangan lain tanda kegilaan ku pada sony adelah :

MP3 Sony. Wajib bawak kalo gi mane2 pun, ade je dalam handbag. Even handphone da ade walkman, tapi  MP3 ni pun wajib gak sebab bateri dia lagi tahan lama kan compare dengan handphone. 




Laptop sony Vaio, kesayanganku sebab ni hadiah dari Raja. Dia beli mase nak dekat raya aritu. Insyaallah gune untuk hantaran nanti. Tapi dah gune, boleh ke wat hantaran? erm..lantakla. Hentam je :) Best gune laptop sony vaio ni, friendly user :)



Yeayyy..PSP. Ni baru je dapat beberapa ari lepas, Tapi tak gune lagi sebab ni raja belikan untuk hantaran. Tetibe je dia wat surprise belikan PSP untuk aku. Huhuhu..ni kene simpan sampai bulan 6 nanti. 

Lepas ni aim nak beli barangan eletrik sony pulak untuk rumah aku n raja nanti lepas kawin. Hehehe..jauh angan2 kan :)


Notakaki: Korang pulak penggune setia brand ape? cer citer...


18 comments:

  1. barang sony mostly sgt tahan. i pon tersangat suka sony, especially vaio laptop. da 3 tahun pakai netbook vaio, usung kehulu kehilir...penah kena hempap ngan anak buah, tp netbook tu still maintain sihat walafiat.

    ReplyDelete
  2. huhu saya xreti pakai phone sony kalau pinjam kat kawan... hehe
    kalau fon, saya pakai nokia je.. xpernah tukar dr dulu...

    ReplyDelete
  3. cik mah pun suka juga..hp sony yg lame ni dah lama bertahan..hehhe

    ReplyDelete
  4. pergh!!!! sony patut ambil linda sebagai ambersedor lah camnie...... pengguna setia.....

    ReplyDelete
  5. dija ni tak setia pada 1 brand la, selalu lompat2, macam2 jenis handphone dah penah pakai..hehe boleh je linda nak letak sabagai hantaran, kitaorang je yang tau linda dah pakai, handphone utk encik suami pun dah pakai dulu sebelum wedding, masa nak akad nikah baru letak balik :) bestnye nak gak psp ngan laptop tu :)

    ReplyDelete
  6. sy xsetia..tukar2 brand..hp lbih ke nokia..tp lani pakai sony sbb nk touch screen, kamera cun, walkman..sy pun gila lagu mcm linda..hehe..

    ReplyDelete
  7. Wahh...linda sgt sayang ye dgn sony.Sha penah guna hp sony sekali.Suke dengan kualiti gambar and sound dia.Sekarang ni x stick ape2 brand.Caca merba.Hehe.Style la laptop sony tu.Sukenye tgk. :)

    ReplyDelete
  8. sy suke jgk brg2 sony.. tp tader brand yg setia.. ape2 pun blh.. tp pling suke samsung hihi

    ReplyDelete
  9. sony sgt mesra pengguna, lgi2 sgt berkualiti. psp hrga bape?

    ReplyDelete
  10. campur2 jugak.. tp kebanyakannya nokia kot.hee

    ReplyDelete
  11. linda tepon kita serupa...WT19i...hehee

    ReplyDelete
  12. btul linda, suka gak brg sony. dlu pakai hp sony yg button bulat2 tu...cybershot. gmbr cntik!

    ReplyDelete
  13. sy pun suka hp sony dulu..tp skang ni dah tukar samsung..hehe~

    ReplyDelete
  14. Sony, the one & only my fvorite brand! ;)

    ReplyDelete
  15. sony is also my fvorite, and i have a wt19i too :D

    ReplyDelete