Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Saturday, 26 January 2013

Progress Kawin :)

Salam semua... 

Hai korang. Dah lama tak membebel pasal progress wedding aku kat sini kan. Alhamdulillah, dalam bulan ni dah setel beberapa benda. Lega sikit hati aku, memang aku ngan raja agak slow sikit dalam membuat persiapan sebab kami dua- dua bz. Lagi pun dia keje syif, agak susah nak set masa untuk kami gi survey barang- barang kahwin. Last week dia ade interview dengan one of company IT, gaji dioffer menarik, dan benefit banyak. Semoga murahla rezeki dia untuk dapat kerja tu sebab kalau dapat kerja tu , waktu kerja adalah office hour. 

Antara yang kami dah setelkan adalah, katering, photographer, tukang mekap untuk majlis nikah nanti, yang paling penting Alhamdulillah kedua belah family dah setuju dengan pemilihan tarikh nikah, majlis resepsi dan bertandang. Lega sangattttt. 

So setelah melalui beberapa perubahan , kedua keluarga dah bersetuju untuk tarikh tarikh berikut :

Nikah : 30 Ogos 2013 (Jumaat)
Waktu: Selepas Asar

Majlis resepsi belah aku :31 Ogos 2013 (Sabtu)

Majlis Bertandang : 7 September 2013 (sabtu) 

Sekarang ni Raja dalam proses untuk booking dewan untuk majlis bertandang. Dewan ni cadangan ayah dia, punye la pening pilih dewan, sampai lupa yang ayah dia bekas pegawai kastam. So boleh guna kemudahan yang ada. Hehe...agak agak korang dapat teka tak kami nak booking dewan mane :)

Kawan- kawan semua, doakan untuk kelancaran persiapan kami berdua ye. Dah 5 bulan bertunang, ade manis, ade masam , ade pahit. Tapi alam pertunangan sangat indah, pergaduhan tu adalah proses untuk kita mengenali dan memahami pasangan. Bangga dengan Raja, Raja yang aku kenal 6 tahun lepas sangat la berbeza. Semoga perjalanan kami dipermudahkan :)





23 comments:

  1. date kite sama la linda..side my love pn sama ngn raja...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee...ye ke ana. Syok2 ade geng :)

      Delete
  2. alhamdullilahh dah ada tarikh wedding dah..happy for u linda..heeee

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah , dh de tarikh ;) . kad jgn lupa ye...

    ReplyDelete
  4. bulan 8 la kendurinya ye. selamat buat preparation :)

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan dear ! :) cpttt2 booked dewan tkt penuh nnt hehe.

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan segala urusan..... org nak kawen ni murah rezekinya :-)

    ReplyDelete
  7. hai.. slmt berkenalan.. sy b2b phg :)

    ReplyDelete
  8. wah..Linda dah byk yg setel dah ye? bestnye..

    saya pun mgkn buat lepas raya lah Linda..sama bulan kot kita? tp, still dlm perbincangan antara family lg ni..huhu..susah jugak nak pilih tarikh yg semua setuju ni rupanya..huhu~

    ReplyDelete
  9. dewan kt mne dear..??
    Sya tompang excited skali! hehe

    ReplyDelete
  10. wah..tarikh tu tarik merdeka..hehehe.. moga2..semua lncar hendaknya cik linda..

    p/s: after 31.8.13.. dah tak ley pnggil cik linda dah..kena tukr puan linda..hehehe

    ReplyDelete
  11. countdown to wedding day !!!! best nyer..... mesti linda tak sabar..... we we weeeeee

    ReplyDelete
  12. countdown2... hee bestnya... jijah yg excited persiapan kawen org..heee senang nak ingat 30ogos tu..hee kalau kesempatan leh jijah pegi majlis linda.. kalau belum due lagi lah..hee

    ReplyDelete
  13. moga semuanya brjln dgn lancar Linda :)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah.
    sabar dgn dugaan bertunang.
    mudahan semua baik-baik :)

    ReplyDelete
  15. nnti kan, dah kawin lagiiii la kita kenal betul dgn hubby..kalo positif, alhmadulillah lah bsyukur tak salah pilih..apepun goodluck linda. :)


    psssttt bunga telo tu rm2.50 sbtg. bleh request nk tmbh baby breath @ butterfly @lain2 tp tu harga lain lah. :)

    ReplyDelete
  16. Tak lama dah tu Cik Linda.. nampak aje bulan 8 tu macam jauh lg....Tapi, bagus, bnyk dah setel.... kurang sikit beban kn

    ReplyDelete
  17. mesti dewan kastam kelana jaya kan? hehe. dewan tu dah open utk sewa. kalo buat dkt sini dkt dgn umah ana. hehe. btw, congrats! :)

    ReplyDelete
  18. InsyaAllah....... semuanya akan sempurna nanti....just prepare diri jer linda..... step by step.....tgk checklist balik......

    ReplyDelete
  19. Alaa...kte ketinggalan sebab tertinggal letak linda dalam senarai b2b.Dah letak linda kt link.Alhamdulillah dah banyak progress.Tarikh tu paling penting kn nak book2 sume.Semoga semuanya berjalan lancar dear.

    *Linda...nak mintak gamba aritu.Hikhik.X malu.Ni email sha smileyshee@gmail.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha, nnt linda email ye. Sekarang ni kamera n lptop dkt tunang linda..hihihi.

      Delete
  20. semoga semuanya sukses dan berjalan lancar. in-sya-Allah. aamiin.


    p dot s: jom exchange link. jemput lah ke blog busuk sara Hernyzar Helmizan. hehe. sara letak ur link under lovely blogger k. check it out darla :)

    sharing is sexy. caring is charming. XOXO~!!!

    ReplyDelete