Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 12 February 2013

Wedding progress #1



Salam semua... :)




Hai semua B2B..Juz a quick update nak share my wedding progress. Tengok wedding tiktok kat sebelah ni menunjukkan lagi 6 bulan 2minggu 4 hari bersamaan 199 hari sebelum my wedding day. Rase macam lama lagi kan. Tapi bagi manusia yang slow macam aku ni harus lah kena setelkan secepat yang mungkin kan. 

Untuk progress sepanjang bulan januari dan februari ni Alhamdulillah, banyak le jugak hal2 yang besar dah disetelkan. Antaranya :


* Tarikh dah setel (Nikah-30 ogos , Resepsi - 31 ogos, Bertandang- 28sept )
* Katering utk Majlis bertandang dah book
* Done booked Dewan utk Majlis bertandang ( Dewan Kastam Kelana Jaya)
* Done booked tukang mekap utk Nikah
* Done booked Photographer
*Done booked PA system
* Done booked bridal pakej utk side aku ( Pelamin, mekap, baju pengantin, henna )
* Done veil nikah
* Done deal dengan Tailor utk design dan harga baju nikah ( hantar tailor end of this month)
* In progress beli aksesori utk guestbook corner
* In progress gi survey jar utk doorgift 


Alhamdulillah, ade jugak le progress untuk wedding aku ni kan. Ni pun atas kerjasama family dan pakcik makcik yang sangat supportive. Ahad baru ni gi bridal butik, dengan parent. Dah survey2, ade yang berkenan terus mak n abah suruh book jer. Baju abah yang pilihkan, haisshhh...excited nak tunggu bulan 8 nih. Hahaha..











Ni antara baju2 yang aku sempat snap. Semuanya nampak cantik sampai rambang mata i oll tau. Mun, kenal tak baju kat atas tu..hehehe. Rupenya susah ye nak pilih baju, susah nak buat keputusan. kikiki.. ape ape pun tetap lega sebab dah setel booking bridal pakej. Lega ati mak nokk. :)


Notakaki: Heeee..bye semua. Nak gi survey doorgift dengan raja. Semoga segalanya dipermudahkan ALLAH :)


31 comments:

  1. syukur alhamduillah dear ;)
    i doakan everything gonna be okei, alright ;)

    ReplyDelete
  2. semua baju tu cntik..sesuai je dengan kulit cik linda yang cerah tu.. tapi..misz domu suka yang last tu.. apa pun..semoga semua lncar..nanti jgn lupa ajak misz domu.. kelana jaya dengan damansara..takde pun jauh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..thanks dear. Linda pun suke yg last tu ;-)

      Delete
  3. wah... byk yg dah settle ...tinggal yg kechik2 aje.......comel baju2 tu..... pilih yg mana fit dgn badan.... baru nampak perfect !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, kne kruskan bdan lg ni...kikiki

      Delete
  4. wah!!good2...dah ada progress...baju bridal tu cntk2 la...geram je tgk..da la mcm byk je kaler turquoise blue...kaler ayong..hehe...enjoy ur preps! =)

    ReplyDelete
  5. gud luck linda ! buat awal2 nanti tak kelam kabut. hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear... mmg takut sgt kelam kbut ;-)

      Delete
  6. preparation yg teratur...moga semuanya berjalan lancar linda.

    ReplyDelete
  7. baguslah prepare awal2 kan hehe, tetibe rase cm excited nk buat wedding checklist! tpi... nak naik sem 6 ni busy sikit mst pyh skit nk wt checklist huuu

    ReplyDelete
  8. cantik baju purple tu..hehe..linda amik tema warna ungu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da tukar wane tema da dear, sebb bju warna purple susah nk dapat..hihi

      Delete
  9. Alhamdulilah banyak yg dah settle yer.. linda mhitung masa nak kawen..jijah hitung masa nak bersalin.. adoi.. tgk ticker tu jijah pon lebih kurang lagi 6bulan...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jijahhh..syoknye jijah da mghitung ari nk dpt baby ye ..take cre dear ;-)

      Delete
  10. byk jugak dh settle tu. jgn stress stress tau buat prep tu :)

    ReplyDelete
  11. wah. dah banyak yang 'done' tu.. Insya Allah semuanya berjalan lancar..

    ReplyDelete
  12. cantik sangat baju-baju tue...shida doakan semoga allah mempermudahkan segala urusan linda...

    jemput singgah ke blog shida sebagai salam perkenalan....rashidahazran.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. bestnya... dah banyak progress.
    sara tukar date. so terpksa bgtau semua vendor.
    sadis... sobs sobs sobs.

    ReplyDelete
  14. spe MUZ nnti Linda??

    sya progress stuck jp. huhuhu

    ReplyDelete
  15. http://aishahradhiah-spa.blogspot.com/?m=1

    Come for full body treatment before your big day dear :)

    ReplyDelete
  16. wahhhhhhh...tumpang seronok aku tgok..hehe..

    ReplyDelete
  17. cantik2 baju2 kt bridal ni.. u amik gn bridal mana?

    ReplyDelete