Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Sunday, 28 April 2013

Aku yang kecewa :(



Salam semua...



Maaf sangat jarang update blog. Sekarang ni masa terpakse dibahagikan kepada banyak cabang. Ini la namanya cabaran hidup. Tak de cabaran tak best pulak kan. Hidup kene rock! 

Actually banyak benda sangat nak share, tapi kekangan masa memang susah la. Tapi hari ni aku nak luahkan kekecewaan aku terhadap beberapa wedding vendor. Sometime aku tak paham dengan orang yang meniaga ni. Masa kita deal punye la bermulut manis, menjanjikan layanan dan servis yang tiptop, tapi bila kita dah bayar deposit or dah beli barang dia indah khabar dari rupa.

1st aku rasa macam sedih sangat bazirkan duit beli felt handbouquet dari someone ni. Ok la, aku juz tambah separuh duit sebab aku de menang saguhati contest yang dia anjurkan.Masa contest tu pun dah berlaku konflik da dengan owner dia.  Handbouquet berharga RM100, dah decide pilih mana, nak warna apa, nak design macam mana, dah bayar payment semua. Then dia tak bagitahu langsung dia dah poskan barang, kebetulan masa barang sampai tak ade sape kat rumah sebab kami semua balik kampung arwah opah meninggal. Bila sampai KL lepas 4 hari de nampak poslaju punye notis suruh amik parcel dekat pejabat pos. Rasa macam kecewa sangat sebab owner dia tak inform langsung handbouquet dah siap, tunjukkan picture pun tak de kot2 la customer ni puas hati ke tak, de nak ubah apa apa ke..memang dia senyap. Last message masa aku inform aku buat payment. Then takpela, aku sabar. Pergila amik handbouquet tu dekat pejabat pos, bukak2 je rasa nak menangis sebab handbouquet tu tak seperti yang aku bayangkan, siap de yang da senget2, da nak tercabut pun ada. Rasa macam membazir sangat duit. Tunjuk kat mak, mak pun cakap tak berbaloi. Raja lagi la bising. Takpe, sabar. Dalam dunia ni ada hukum karma. Maaf tak de gambar bunga tu , sebab aku da sumbat bunga tu dalam almari kat kampung. 

2nd, kecewa dengan butik pengantin yang aku dah book dekat tanjung malim tu. Rasa macam takde layanan pun. Aku inbox 2 kali tanya bende penting, 3 minggu tak reply2.Sedangkan aku nampak dia online setiap hari. Aku ni bukanla cerewet mana pun, aku tak kisah baju tu baju baru ke lama ke, asalkan nampak cantik pada aku, servis ok, aku ok je. Tapi aku paling pantang kalau orang tak tahu macam mana nak layan customer. Balik kampung, discuss dengan mak, mak decide tukar butik lain.Butik yang aku dah book tu aku cancelkan. Burn la duit deposit aku tu. Nasib baik deposit RM100 je, tapi RM100 pun duit tauuuuu. 

Ahad lepas survey survey butik lain, Alhamdulillah jupa servis yang aku mahukan. Pakej lagi murah, even dia bagi aku baju baru. RM1500 untuk baju sanding L+P yang baru, mekap, aksesori, pelamin moden, kasut, bantal nikah bulat 2 biji, meja akad nikah. Alhamdulillah bersyukur sangat. Setakat ni puas hati sangat deal dengan butik yang sekarang ni sebab layanan yang tiptop. :) Tetibe rasa tak sabar nak pakai baju pengantin..muahaha..!

Apa apa pun, juz pandang bende ni sebagai ujian kecil dan semuanya ada hikmah. Belajar untuk jadi SABAR dan belajar untuk BERHATI HATI :)


Notakaki: Ya ALLAH kau permudahkanla urusan kami :)

17 comments:

  1. semoga dpermudahkan semuanya linda..aamiin

    ReplyDelete
  2. jijah pernah jugak booking dgn vendor..di sebabkan pekerjanya mulut macam puaka terus jijah cancel.. burn la rm300 rasanya..huhuhu

    sabar yer.. moga semuanya di permudahkan..

    ReplyDelete
  3. ada juga kes mcm tu..haish..harap2 xtjadilah nti..linda sabar ya.. jgn sdh2 =)

    ReplyDelete
  4. dugaan tu linda... kena byk bersabar.......
    take your time..... recover balik mana yg sempat........
    biasalah org berniaga nie...kekadang manis nya sampai ketelinga...hasilnya tak seberapa...... remy pernah mengalaminya...

    ReplyDelete
  5. Sabar lah.... mmg mcm2 kan nak kawen ni...
    Linda kuat.. don worry ok (^_^)

    ReplyDelete
  6. sabar ya linda... dugaan mendirikan masjid... kadang2 vendor ni sibuk, jadi x smpt nak reply... Mila pon kadang2 cm tu... hehehehe...

    ReplyDelete
  7. haish!! sp la yg buat HB mcm tu..MG plak yg rasa marah..bkn apa,kerana nila setitik habis susu sebelanga..yer,MG pun ada sentap jgk time survey vendor ni..ada setengah vendor tu ciap mention..pakej pengantin cerewet xde ye kat sni..aahhh..mmg bengang r..baru tnya pakej bajet ade x..xde budi bhsa langsung..duit org nak.. linda sbr ye...moga segala urusan berjalan dgn baik

    p/s: jemput join GA dari MG yer..kot dpt rezeki terpijak..blh dpt adiah emas
    http://cikgogreen.blogspot.com/2013/04/2nd-ga-mg-emas.html

    ReplyDelete
  8. sabar ye linda..
    dulu masa nak kahwin, kena juga. tapi untuk guestbook la. ada sorang blogger yg buat biznes menda kreatif gini kan selalu buat giveaway then menang. sampai dah kawen 8 bulan ni pun nanhado khabar ye. bile nak pick up sendiri kata xda dekat bangi la apa la. janji nak pos sebelum majlis pun xda jugak.

    kampung linda dekat tanjung malim ke? mine dekat gedangsa. tapi masa kahwin aritu tak ada la pulak guna mana-mana butik sebab semuanya DIY. tapi ada jugak survey pelamin sahaja sebab MUA dgn baju dah tempah. mahal jugak nak mintak pelamin je. design yg bwh 1k semua yg oldfashion dan tak kena dgn citarasa. last2 tu, DIY je la. jimat pun jimat.

    ReplyDelete
  9. tarik nafas dlm2 ye dear. itu semua dugaan. kecewa jugak dgn vendor yg lepas tangan dan tidak sungguh2 untuk membuat tempahan orang. lagi2 kalau ada yang buat GA semua ni. mcm indah khabar dari rupa. sabar yer :-)

    ReplyDelete
  10. sbar ya Linda..mmg mcm2 dugaan kt akn tempun..Linda kna kuat..murahla rm1500 dpt bju bru, pelamin semua..sy kt penang ni plg murah rm3000..huhu..

    ReplyDelete
  11. biasa la tu, awal2 mulut manis, lepas dah dapat duit, macam2 perangai terserlah

    ReplyDelete
  12. sabo lah linda...tengok rugi sikit je dan linda dapat servis dgn price reasonable....baloi tahu tak... tak sabo jugak nak tengok linda berbaju pengantin :)

    ReplyDelete
  13. mmg byk dugaan dlm persiapan kawen ni sy pun dah kene linda... hmm mmg sedih.. tp harung jugala

    ReplyDelete
  14. alahai byknye dugaan nak mendirikan masjid ni rupenye.
    bykkan bersabar & doa byk2 tau Linda. takot pulak kak
    anabile bace Linda luah cmni.. takot plak rase nk kawen =P

    ape2 pon mesti ade hikmah semua ni berlaku. yakin je tau :)

    ReplyDelete
  15. saba Linda.. org mcm ni mmg xpernah pupus kt dunie. cume boleh b'doa rmai2 supaye population dorg berkurang..

    BTW, package Linda tu Ok sangat La! Lg murah dr package yg Sya amik! wishing u the best, OK =)

    ReplyDelete
  16. ada hikmahnye semua tu linda...sekarang dpt yg rm1500 tu kira murah tu..~ :)

    ReplyDelete
  17. menang contest pun kena byr jugak ke? huhuhu.. ingatkan dpt hadiah xyah byr pape.. sabar jelah, kerana nila setitik habis kena tempias kat org lain yg bt bisnes btl2.. lumrah la linda, manusia ni mcm2 ragam..byk2 berdoa supaya dipemudahkan urusan kamu berdua eh..

    ReplyDelete