Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Wednesday, 25 March 2015

Life as a mother :)



Salam semua...

Alhamdulillah , finally update jugak blog ni. Terpikir nk tutup je, tapi rasa macam sayangggg sgt. Blog ni aku buat dari zaman bujang sampai la sekarang dah beranak sorang. Anak pun dah nak dekat 7 bulan..hehehe :)

Seronok da bergelar mama ni. Alhamdulillah ALLAH bagi kesempatan untuk aku menjadi FULLY HOUSEWIFE. Rasa teramat bahagia tengok anak membesar depan mata. 24 jam mengadap anak. Takpela orang nak cakap suri rumah ni kolot ke apa. Ini pilihan aku. Mungkin nanti Adra da besar sikit, baru terpikir nak keje kot.

Adra Sofiyya arini da genap 6 bulan 20 hari. Dah membesar dengan sihat dan aktif. Actually sangat sangat aktif Adra ni. Ramai yg cakap adra ni sangat lincah. Dah macam hyper pun ada. Huhu..ape la agaknye aku makan dulu mase pregnantkan adra. Alhamdulillah mase 4 bulan dia da blh meniarap. Sekarang gigi 2 batang da keluar sikit. Gigi geraham pulak tu. 

Bukan senang ye jadi Mama, tidur dan bangun kena ikut jadual anak. Alhamdulillah Adra dari 2 minggu berpantang, tak de berjaga malam. Malam kul 9 or 10 tu selalunye dah tido, sampai la kul 7 pagi. Kul 8 pagi tido balik sampai kul 10 pagi. Barula dia mandi & buat aktiviti lain. Cuma waktu siang dia banyak main, so kadang2 memang lambat la aku masak utk lunch. Kadang2 raja balik keje baru terhegeh hegeh i oll nak masak. Giteeeewww,.Bila anak da tido baru berkesempatan utk lipat baju semua, kemas bilik. Memang kadang2 rasa tak cukup 24 jam..huhu. Nak berniaga online pun kene curi2 masa. 




Raja Adra Sofiyya Binti Raja Mohammad Hafiz :)


Ni masa first day makan puree avocado. She likeeee it ;)



11 comments:

  1. Makin comel lah..azwa pun aktif sngt lagi2 bila ummi die kedapur..haha...seronokkan jafi housewife..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mah...azwa pun comel. Putih gebu gitu..hihi. Alhamdulillah, mmg best jd fully housewife ni. Penat pun happy :)

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. aktif xpe...jgn smpai slow sgt.

    dh jd mak mak ni time nk wt keja smua kena ikut time anak tdo.klau x tdo mmg masak la kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la. Nasib baik ank jenis kuat tido :)

      Delete
  3. wah dah besar anak linda.lama bnar tak muncul..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la. Kejap je da nak msuk 7 bulan :)

      Delete
  4. Assalamualaikum linda, comelnya Raja Adra Sofiyya Binti Raja Mohammad Hafiz! hehehhee takpe, anak aktif kan bagus. hehehhe. adam pun alhamdullilah, dari waktu pantang lagi takda berjaga malam sangat. sedap tidur sesama sampai ke pagi. hehehheee. yelah,, sayang pula rasa kalau nak stop blogging sebab blog ni daripada zaman bujang sampai dah ada anak seorang kan.. banyak memori tu ~~~

    ReplyDelete
  5. comelnyeeeee soffiya.... cepat nau tumbuh gigi..anak kite 8 bulan belum tumbuh gigi lagi...

    ReplyDelete
  6. adra! aunty luv u...cepat besar..leh main2 gan abg hakimi

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah besar dh. cantik namanya. semoga terus sihat ya Adra Sofiyya

    ReplyDelete