Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 25 August 2015

Berbento ke opis :-)


Salam semua...

Hai i da rajin update blog da sekarang.. Hihi. Baru kembali ke pangkal jalan nampaknya. Sekarang ni nak jadi rajin je, yer la umur pun da meningkat kan.

Nak share story ni.. Sekarang aku jatuh cinta nak berbento ke ofis. Tahu ke apa itu BENTO? 

BENTO tu adalah dari bahasa jepun yang bermaksud makanan bekal seperti nasi dan lauk pauk dalam bungkusan yg praktikal boleh dibawa dan dimakan di tempat lain. 

Sekarang ni gigih bangun pukul 5 pagi untuk siapkan bekalan makanan sendri, husband dan anakanda Adra Sofiyya. Setiap hari memang buat solid food untuk adra sebelum hanta ke rumah atoknye.





Ni bekal semalam dan last week. Aku try untuk balancekan menu yg sihat.ada karbohidrat,proteina,sayur2 dan buah. Mudah mudahan husband dan adra sofiyya sentiasa sihat dan kenyang dari air tangan aku. 

Haaaa... Ni menu bento untuk hari ni. Alhamdulillah semenjak berbento ni memang jimat duit .. Hihi


Harini menu breakfast cucur pisang, utk lunch nasi goreng dan telur dadar, dan buah epal. Untuk adra ade bubur nasi dam roti disapu unsalted butter. :)


Pssss: jom lah berbento jugak u oll :-)




8 comments:

  1. Replies
    1. alhamdulillah...msak simple2 je kak :)

      Delete
  2. skrg ni bento untuk anak je..
    untuk mak pak tak terlarat lagi...
    walaupun selalu berangan nak bawak bekal..

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. chaiyokkk ina. Linda slalu prepare brg nk masak mlm2. Subuh tu terus masak je :)

      Delete
  3. berbento untuk anak je..hihi...untuk mak xsmpat nk buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, ank ari2 kenyang dgn masakan ibu dia :)

      Delete
  4. Replies
    1. takdela yana,,bese2 je. tu pun masak simple je :)

      Delete