Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Thursday, 26 January 2012

Mari mari belajar buat kek!

Mulut teringin nak makan sedap2, kalo boleh time2 tu gak nak cari pe yang diidamkan. Nak masak pening kepala pulak tak tau camne nak masak. Kang konon2 nak wat kek, last2 jadi cekodok pulak kan.

Haaa..entry ni khas untuk kesayangan aku si Awin. Sesape yang terase nak belajar masak boleh bukak blog ni. Seriously memang blog ni penuh dengan resepi baru, resepi lame, western, timur, kek, kuih muih, pastri macam2 lagi la.Kalo nak sebut semua mau pengsan plak korang nak bace kan.

Korang boleh bukak blog DAPUR TANPA SEMPADAN (Mat Gebu).

 pic kek ni diambil dari blog Dapur Tanpa Sempadan.
Terliur tak?

Resepi kek kukus coklat ni simple je..aku tak try lagi gune respi ni, sebelum ni aku try wat gune resepi orang lain..hehe..tak jadi plak kek aku wat. Tapi dak opis aku ade yang da try buat gune resepi dari blog Mat Gebu ni. Memang jadi dan hasilnye sangatle marvellousss..siap da ade yang nak order. kehkehkeh..

Notakaki: memasak adelah aktiviti yang sangat best...:)


19 comments:

  1. lorrrr..ingtkn kiz buat sendiri...resipi secret kiz...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nanti linda buat sendiri...:P

      Delete
  2. huaaaa sedap.lepas buat bg akk sket eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..boleh je...ntah jadi ke tak nanti

      Delete
  3. Replies
    1. mak jems..ko cepatla wat kek ni utk aku. susah payah aku cari resepi utk ko

      Delete
  4. sedapnya!!! love cake! terliur!=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo terliur jom kite wat...makan sampai kenyang..:)

      Delete
  5. dalca pon besa buat dh mcm ni..warna pon sama tapi hitam disbbkn hangus..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lor....hitam sebab hangus takmo laaaa

      Delete
  6. dear :)
    awak kene tag..
    g kt sini http://diagonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. xsuka memasak dan tak reti memsak.. ada petua tak jdi mamc linda? suka memsak.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kene minat la syg..linda memang minat masak.

      Delete
  8. Replies
    1. pandai masak ke? tak yah gi kursus, practice je..bukak resepi kat google..hehe

      Delete
  9. wahh, pandai nya buat kek. jeles ok :P

    ReplyDelete