Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Friday, 6 April 2012

alaaaa mak jemah dah peninnnnnn

Salam semua..

Hai u all, petang2 macam ni cuaca sangat redup n sejuk sebab baru lepas ujan. Mate mengantuk ni, ni pun perut kenyang sebab baru makan pisang goreng de orang belanje. Haissshhh..murahkanlah rezeki orang yang belanje ku itu..amin. 

Actually, aku nak mintak pendapat korang ni. Aku dalam proses nak buat persiapan tunang ni, tapi aku memerlukan opinion korang semua untuk pilihkan warna tema aku. Ikutkan hati aku, aku minat nak buat warne krim + merah. Tapi family belah aku nak warna purple, bile tanye raje dia nak tema purple + pink..mungkin dia teringin nak tengok aku pakai warne pink kot. Alkisahnye aku bukanla peminat pink..oh, tidak sama sekali.Aku bukanla perempuan yang manje2 gitu. ecewahhhh..

 
sumber: Cantik manis bridal
 
Ni mini pelamin idaman aku..suke sangat warne purple tu, kalo aku buat pun maybe aku akan tambah kain background dia warne pink kot..itupun kalo ikut tema warne purple+pink. Ok tak korang?


 
sumber : mediamalaya.com
 
Kalo baju pulak aku suke baju bertunang yang simple macam ni, tapi kalo tambah lace or manik lagi sikit mesti lagi gojes..aku sukekan yang simple. Tapi mak aku cerewet sikit orangnye..raja pun cerewet sikit...haissshhh.

Lepas tu kalo boleh hantaran aku nak buat sendiri even aku tau tangan aku ni memangle tak berape nak kreatif, tapi ape salahnye buat sendiri..leh tengok2 contoh hantaran kat google. Masalahnye mak aku, mama raja n raja dorang lagi suke kalo hantar kedai..erm..membazir je. Semalam gi survey, kalo 12 hantaran gubah, harge dalam rm700. Raje boleh cakap murah..ishhh, tak pahamla dia tu. 


Aku minat dengan contoh 2 hantaran ni, rase macam nak buat sendiri..tak kire, aku nak wat sendiri gak la. Haisshh..belom kawin dah melawan cakap raja. Ampun. 

Notakaki: kawan2 ku yang super duper gojes boleh tak bagi pendapat korang semua tentang pilihan warna or pape pasal tunang ni? mak jemah dah pening la..(^___^)

19 comments:

  1. aku cadangkan purple jugak.....cantik la tema purple.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la purple sgt cntik kan

      Delete
    2. btul....tp jgn pekat sgt purple tu k..

      Delete
  2. Saya tak tunang lagi..xleh nak komen banyaklah..hehe~

    tapi, kalau baju tunang dah berwarna, warna pelamin kenalah guna warna yang akan takkan tenggelamkan warna baju kita nanti masa duk kat pelamin tu..(tp saya takde pelamin kot..huhu~)

    baju tunang sekarang dah macam baju nikah..mcm tak sesuai je kot~ tapi terpulang jugaklah pada masing2 kan..(saya bj tunang pinjam bj nikah mak cik je nanti kot..jimat..huhu :P)

    hantaran tu ikutlah kot, tp macam lg jimat buat sendiri kan?? tengok budget la brp~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la yana, linda nk simple je sebb tunang je kan..kawin nnti baru la wat meriah2 sikit

      Delete
  3. Maaf misz linda lmbat jenguk2..tenet dah menunjukkan ciri2 tak betul..

    ok bab tunang nie.. misz domu rasakan.. if cik linda nak wat simple okay je.. buat yg macam cik linda nak.. kan cik linda dah tunang tau..

    if kaler.. cik linda nak yang terang..pink dan adalah gabungan yang cantik.. cuma if pelamin dah kaler terang..cik linda punya baju tak boleh terang..kena lembut..baru kontra.. if tak kontra dia tak naek tahu..

    but if cik linda nak kaler lembut..gunakan kale harmoni tau..

    misz domu sugget,, if pelamin kaler pink purple.. baju cik linda kena pink lembut..baby blue pun ok.. dan labuci kaler gold or silver supaya tak nampak pucat... tapi if tunang dah guna kaler2 cantik..kahwin nanti nak kaler apa?
    apa pun.. apa kata tgok website kahwin..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz a lot misz domu..kawin nnti mestila linda gune fevret kaler linda..hehe

      Delete
  4. banyak typo..

    *baby pink
    *nak tunang

    ReplyDelete
  5. wah..mini pelamin tuh ohsem oke..huhu
    anyway persiapan utk bertunang nih sebenarnya haruslah mengikut budget juga and yang paling penting sekali berjimat..utk pemilihan kaler tuh fana prefer kaler yg soft and hantaran tuh pulak kalau berkemampuan nak buat sendiri better buat sendiri coz sangat lah saving..:)

    ReplyDelete
  6. yg simple la beb.cun.purple sesuai.
    hahah

    ReplyDelete
  7. yang..untuk tunang.. better buat hantaran simple.. rugi yang hantar kedai. duit tu boleh spend untuk kawen pulak.. buat hantaran lebihkan makanan..yg penting barang2 tu simple n bunga yg hiasan keliling hantaran tu yg nampak mewah..boleh buat sendiri! chaiyok2..

    temaa pink+purple popular skrg..memang linda tak minat tapi apa salahnya majlis bersejarah tu sesekali pakai. nampak la ayu sikit..

    ReplyDelete
  8. hi linda =)

    tema pink purple mmg sesuai sgt buat btunang...ala2 sweet gitu. tp pilih baju jgn la sama dgn pelamin..nnti org cari xjmp..haha

    ReplyDelete
  9. hahaha..posting nih nanti, linda paste kat FB bakal suami..hehehe...

    ReplyDelete
  10. pink purple macam weeding jijah..cun gak

    mas pun bkn pminat pink.hahaha..sama la alasan lin gak.hihi

    wat hantaran hasil tgn sndri lbih puas.tapi klu mas, akak & kwn dia tahu wat..mmg mas upah mereka je nanti coz mas xkreatif n xsuka wat.hahah

    ReplyDelete
  11. cadangan dalca biarlh tema pelamin sama dgn warna baju,baru naik,xpon dgn warna yg boleh masuk pon ok,tahniah linda!!

    p/s : sory yer lama x komen..

    ReplyDelete