Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Friday, 6 April 2012

Rase nak tunjal2 kepala orang

Salam semua...

Good morning u all, yeay..hari ni dah jumaat. Dah 3 ari aku bekerja cam super robot..legenye esok nak cuti dah kan. Actually arini aku nak cerita pasal kes semalam mase aku naik KTM nak balik kerja. 

Macam bese sampai je KL sentral aku kelam kabut kejar KTM kul 6.36 petang ke arah pelabuhan klang, tapi aku akan stop kat Setia Jaya je la. Sampai2 je tengok orang ramai dah, ni mau aku kene tolak ni kalo nak masuk train kan. Selalunye kalo kul 6.36 tu KTM akan provide train 6 coach yang baru tu, tapi semalam spoil betul..yang sampai train 3 coach je. So,bile train sampai memang orang berebut2 la masuk. Nasib baik le aku beratur kat  ladies coach..so, kalo berhimpit2 pun sesame wanita je. Tak rela mak nak berhimpit2 dengan laki nokkk. 



Mase nak masuk pintu train tu, orang belakang duk tolak2 kite..pergghh..nyirap betul aku. Tetibe ade laki jerit depan muke aku " heeiii"..terkejut gak la aku mendengarnye. Aku rase aku naik ladies coach, pesal manusia berjantina lelaki plak dalam coach tu. Sesuke ati dia je nak jerit2 kat kitorang kaum hawa yang lemah lembut sopan santun ni..ecewahhh. Memang cari pasal le mamat tu, ramai2 kaum hawa perli dia salah coach..tapi boleh dia wat bodoh je. Nak je aku tunjal2 kepala dia..dasar lelaki tak tau malu betul. 




Kadang2 kan aku pelik la dengan manusia yang tak sensitif dengan bende2 macam ni, KTM dah tulis besar2 kat badan coach tu yang bahagian tengah adelah untuk LADIES sahaja ye. Adoiii..buta huruf ke cik abang oii. Harini kalo jupe lagi mamat tu dalam ladies coach aku nak suh polis heret dia ke balai..hehe..kejam.


17 comments:

  1. tu namanya x reti membaca kot.. hehee

    ReplyDelete
  2. linda, sy 1st time dpt naik koc wanita..tp ms tu lenggang..ada jugak couple nk masuk koc tu..xperasan ke xtau la diorg tu..besar kot sign dia..hehe

    ReplyDelete
  3. mamat tu patut malu... saun je haha.. kasik dia sedar diri sket hehe

    ReplyDelete
  4. hahaha.. agaklah. macam tak nampak pula.. tapi mungkin ada reason dorang sendiri kot :D

    ReplyDelete
  5. dah lama rasa tak bersesak-sesak naik ktm ni...tapi kadang tu ada orang memang tak perasan pun..lagi-lagi yang tak biasa naik ktm ni..

    ReplyDelete
  6. ishk..ingatkan dah ade ladies coach dah tak risau bersesak2 ye...

    susah kalau ade org tak faham bahasa ni..macam saje nak amik kesempatan je~

    ReplyDelete
  7. dh biasa sgt tgk lelaki yg x pandai membaca @ buat2 x pandai @ buat2 bodo :) (ayt kasar sket)naik kt ladies coach...

    ReplyDelete
  8. yang tak paham bahasa tu biasanya org luar, tah indo ke bangla tah.. grrr!! geram je rasa..

    ReplyDelete
  9. betul beb..ktm nak ke pelabuhan klang...sendat gilaaaa waktu ptg.
    wa plg hangin masa study dulu la..dr BTS ke kl sentral.kl sentral ke shah alam.2,3 jam br sampai rumah.kahkah.skng selamat xstudy da.haha
    tp still la guna KTM.pfftt.eh tren br ni HOT kan?haha
    aha.bab tu...still ada yg xpaham.tp biasa nya warge asing la.

    ReplyDelete
  10. adamhawa: dorang bukan x reti bace, tapi butakan mata kot..huh

    sayadisini: hehe..memang x malu, dah sah2 dia je lelaki dlm koc tu

    ciksaila: linda selalu jupe couple naik ladies coach..pempuan tu pun xtau malu.

    bert: linda ni lemah lembut, xreti nak sound orang...kihkihkih..muntah ijau la.

    ciksukeberangan: reasonnye dorang trase diri dorang dah tukar jantina kot..hehe

    nuranis: janganla naik KTM..sentiasa sesakkk

    yana: ade ladies coach pun tetap sesak..:(

    mawar: haha..sekali cik mawar bagi ayat kasar daaaaa..

    jijah: indon memang tak paham bahase..grrr

    iqa: nak blik umah kat sunway tu rase cam nak blik perak..punye la lame kan..hehe

    ReplyDelete
  11. mmg dr dulu masalah ni. tak tahu nak wat cmne. kalau yg berani tegur tu , diorg tegur direct je.

    :D

    ReplyDelete
  12. follow blog awak, follow blog sy juga ye --> http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. mamat tu sje nk menggatal......dia tgh cari jodoh kot..hahaha...

    ReplyDelete
  14. memang geram laki jenis macam ni
    dasar gatal!

    ReplyDelete
  15. aah..ade skali naik ktm koc wanita..

    tp masuk2..ade 2 orang lelaki..haha..

    so, sy aggp dorang tomboi jela..hihihi

    ReplyDelete