Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Monday, 8 October 2012

Welcome MONDAY :)


Salam semua...

Alhamdulillah masih bernafas hingga ke hari ni. Syukur. Btw, welcome MONDAY. Tak suke mendengar arini suda ari isnin. Tambah2 badan masih penat, sakit dan keletihan ya amat. Semalam aku, raja n kawan2 wat xpdc lagi ke Bukit Broga n disambung jungle treking ke Air Terjun sg.chilling. Memang betul2 exercise la semalam. Tapi letih macam mane pun still enjoy ! Malam nanti aku update XPDC aku semalam yer. Picture semua dalam lappy. Kalo ade pun kat FB sebab dah update kat FB kul 2 pagi tadi..Kihkihkih :)

 
Air terjun chilling :)


Tak tau nak cite ape, mood takde sangat ni. Lagipun partner kerja cuti la arini. Haisshhh. Nak cite pasal wedding pun, aku takde wat pape persiapan lagi. Hari2 kerja aku survey bridal pakej, theme colour, tutorial DIY, tapi haram aku tak wat pape lagi. Tapi kepala serabut nak mencari the best package for our wedding. Nak kene pikir kewangan gak. 



Antara benda yang aku kene pikir n survey dari sekarang adalah :

*Bridal package*
So far rase macam berkenan sangat dengan bridal pakej dari ZSD bridal couture. Design semua cantik2, n harga berpatutan. 

* Tailor untuk jahit baju nikah*
Kain akad nikah yang Raja belikan untuk aku masih elok tersimpan dalam almari. Haha..tak tau mane nak tempah untuk jahitkan baju akad nikah aku. Aku dah decide da design yang macam mane aku nak. Tapi Raja suggest aku tempah kat First Impression Jalan TAR, sebab kitorang pernah alter baju tunang kat situ aritu. Memang good service. Tapi nantila survey dulu.

* Doorgift (DIY beg doorgift)*
Untuk doorgift kitorang wat bese2 je. Pakai brown paper bag je. Jimat dan senang untuk DIY. Tapi sampai sekarang aku n raja tak gi beli lagi brown paper bag tu. Da decide nak beli kat Syarikat Perniagaan Wakim kat Kampung Bharu .

* Survey Photographer*
Ahhh..yang ni memeningkan aku. Susah betul nak pilih photog yang hasil gambar yg cantik, n harga berpatutan. Kene banyak survey baru leh decide. Cadangnye aku nak amik satu photog je untuk belah aku n belah raja. Ala, lagipun kitorang bukan jauh mane pun,belah aku kat Sungkai perak, dia pulak kat selayang. Kalo amik photog area kl ni pun ok kot. 

* Rumah sewa*
Yang ni masalah besar. Haha. Susah woiii nak cari umah sewa yang harga berpatutan n rumah yang ok. Tau2 je la area KL ni umah semuanye mahal2, serabut pulak tu. Sekarang ni aku cume nak cari umah area PJ or Gombak je. Tapi raja suggest sewa kat Sunway or Selayang. Haisshhh...tak boleh berenggang langsung dengan Selayang dia tuh. 
 
* Pre wed*
Pre wedding ni tak tau lagi nak buat ke tak. Kalo nak buat kene pikir tempat menarik n tema menarik. Bosan sudah dengan area putrajaya. Ramai sangat wat area situ. Wat kat belakang umah aku je la. :)  Disebabkan aku suka nature, terpikir nak buat kat FRIM kepong. Alahai cantiknye....





18 comments:

  1. upload pict ya.. nak tgk.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah, nnti linda upload pic :)

      Delete
  2. pk psl umah sewa mmg sgt membebankan pala otak linda..
    kite pun x dpt lg umah ... huhuh..

    ReplyDelete
  3. tangani segalanye dgn sabar dan bijak yer linda.Hope sukses..hehehe

    ReplyDelete
  4. beb, rupanya akak gua yg sebaya lu tu pun nak kawen.
    brrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..ye ke babe, ape lagi..sile la jemput aku ye :)

      Delete
  5. wah...tgh berbudget ler nie.....
    pilih yg mana mengikut kepuasan hati tau linda... sekali seumur hidup...tapi jgn sampai terover budget......kena hati2....
    apa apa pun... remy chop goodies beg satu....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..budget tu penting remy, lepas kawin nk pkai byk duit kan. Tapi still nak bergaya dihari kawin. Cehh. Remy jgn isau, mesti ade punye goodies bag utk sahabat linda ni :)

      Delete
  6. x per sekali seumur hidup buat sahaja yang mana mahu...;)

    ReplyDelete
  7. xpe linda.. pesiapan tu buat secara slow pon ok.. jangan gopoh2.. mcm saya dlu gopoh2 ade je bnda tertinggalla.. n serba tak kena.. nanti stress masa hari kawen.. ingt tu hehe.. sekali seumur hidup je ni..

    ReplyDelete
  8. jangan fenim2 yer.. one by one..apa pun..kemain cik linda kita ber XPDC..hehehe.. cam best lak tengok..

    sal khwin tu.. shirah pun ada contct photgraphr.. nak yg profesional tahap gaban ke..tahap cipan..? hehehe..

    ReplyDelete
  9. Banyak nak dipikirkan persiapan perkahwinan ni yek...

    ReplyDelete
  10. berjalan sje ye dia....

    amik gmbr kt kota iskandar la....cantik2 gk kt cni tau....cuma jauh sket la kot nk pegi..hehe..

    ReplyDelete
  11. sabar2.. lakukan dgn keadaan tenang k.. baru beroleh kejayaan..chewah..hehe

    ReplyDelete
  12. bagus la linda ni..dah fikir awal2.. :)

    saya semua tak fikir lagi, tp photographer dah dpt sbb ade promosi hari tu..hehe~ :p

    ReplyDelete