Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Tuesday, 28 May 2013

Finally :)

Salam semua...


Hai korang. Lame gile tak update entry. Sebab memang tak cukup masa, nak tido pun tak dapat tido lama lama macam dulu dulu. Sob sob :( Terlalu banyak perkara yang harus disetelkan sekarang. Tambah tambah masa semakin suntuk. Mane tak nye, tinggal lagi 94 hari. Rase macam masa terlebih pantas le pulak. 

Lately ni memang banyak benda yang aku setelkan, hal wedding, hal keluarga, dan Alhamdulillah terbaru baru selesai pembelian kereta. Syukur sangat sangat, sebab dah lama mengidam nak ada kereta sendiri. Dah lama mengidam tak nak menyusahkan raja, kalau aku nak pergi mane2. Insyaallah lepas ni boleh la berdikari sendiri. Walaupun kereta ku kereta biasa biasa saje, jadila kan untuk ulang alik balik kampung , jalan jalan, dan gi kerja. 



Untuk hal wedding pulak makin lama rase macam makin sesak nafas memikirkan macam banyak lagi tak prepare dengan kerja kerja DIY tak buat2, dengan dokumen nikah tak setel lagi. Rase macam dah start awal da, tapi nape macam tak setel2 lagi eh. HUaaaaaa.. setakat ni kad kawin dah berjaya ditempah, dan dalam proses pembikinan. Alhamdulillah, lege sangat dengan vendor ni. Sangat2 bagus, sekejap je order, dalam 3 4 hari dia dah boleh tunjuk draft. Yang penting berbaloi baloi :) Rase macam tak sabar pulak nak tunggu kad kawin siap, dan nak poskan pada kawan kawan. Haha...galak sungguh. 


Notakaki: Al-Fatihah untuk blogger ex bride to be Teha, Semoga tenang disana. 

23 comments:

  1. Apa khabar linda? Maaf lama akk x jenguk linda. Dh x lama lg hari besarnya..akk doakn semua berjalan lancar. Tahniah dh ada keta sendiri :)

    ReplyDelete
  2. Al-fatihah utk blogger teha. Sakit apa dia? Baru kawen kan dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..dia bru 2 bln kawin kak. dia skit buah pinggang,lpas kawin bru dia tau dia skit...

      Delete
  3. morning linda. syukur alhamdulillah. buat pelan2 and jadikan list sebagai panduan ^^
    alfatihah buat sahabat blogger kita ya. PG tak tahu.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. rezeki nak kahwin tu.. tahniah...

    ReplyDelete
  5. buat slow-slow dari xbuat langsung, jangan stress oke :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..dah ada kete baru..:)

    ReplyDelete
  7. wah bestnya dh ada kereta sendiri. wedding prep tu yang penting settlekan borang dulu tau. jangan stress stress nanti sakit dah susah. take care

    ReplyDelete
  8. tahniah yunk..pasni senang la nak berjalan2 beli brg kawen..heee

    ReplyDelete
  9. bestny dh ada keta..sy lpas kawen bru blh bli..hehe..wish u all the best Linda..jgn stress2..

    ReplyDelete
  10. tahniah sis dpt beli kereta :)
    kita lagi 102 hari... apa pon tak setel lagi mcm borng, hiv test, hiasan dulang huhu

    ReplyDelete
  11. tahniah!! kete baru.. selagi belum sampai harinya.. mesti ada lg yang x setel biasanya.. tapi bile dah sampai harinya.. semua ok.. InsyaAllah.. dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  12. Wah.. hebat rezeki org nak mendirikan masjid ni. Tahniah Linda :-) Tak lama lagi blh ler merasa nasi minyak linda :-)

    ReplyDelete
  13. seronoknye ada kereta sendiri dah, rezeki from Allah SWT. hehehe, busynya akak, may everything will be smooth :) amin2, and al-fatihah buat saudari teha, may Allah SWT bless her there , amin3

    ReplyDelete
  14. wahh.. alhamdulilah.. bestnya.!
    moga semuanya dipermudahkan my dear.!
    Good luck ye

    ReplyDelete
  15. jgn tangguh kerja...nnt last minute kelam kabut :-)

    ReplyDelete
  16. alfatihah buat teha :(

    tahniah linda.. tak sabar ya.. tak sabar jugak la nak dapat kad dari linda tu hehe.. tak lama dah ni.. pejam celik sampai la harinya nanti tu...

    ReplyDelete
  17. teha??? ya allah..menggigil tgn saila nak taip..xtau nak taip apa. saila dh lama sgt x on blog..tau2 je dari entry linda ni..al-fatihah utk arwah teha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mninggal ari jumaat,subuh x silap..

      Delete
  18. wowwww...!! nak tumpang..hehehe

    ReplyDelete
  19. akak lindaaaaaaa >.<
    kakakak weh tahniah beb. nak kad kad kad kakakakka

    ReplyDelete
  20. wahh..kereta baruu..anyway!!seriously teha dah meninggal??inalillahi wainailaihi rojiun..Ya Allah fana baru tahu memang dah lama tak bukak blog..blog teha pun dah takda da fana tengok.
    Al-fatiha untuk arwah.. :(

    ReplyDelete