Letstogether Babes :)

Teman Melangkah

Friday, 10 May 2013

Hiv Test- DONE :)

Salam semua....

Hai semua. Im back. Hehehe..ingat ada orang heran..:) Sedar tak sedar tinggal lagi 3 months and 3 weeks until my wedding day. Uishh..tetibe rase nak lari marathon beramai ramai untuk menghilangkan kekalutan dalam diri ni. 

So, wedding progress terbaru? Done our Hiv Test. Yeeehaaa..boleh kawin. Actually tak planning pun nak buat Hiv Test rabu baru ni. Rabu dan semalam aku MC sebenarnya sebab demam dan asma. Ohh,sedih :( Lepas tu ari rabu tu kebetulan Raja nak bawak gi Klinik, terus je laju aku ajak dia buat Hiv Test. Kebetulan form saringan Hiv memang dah ada. 


Actually Raja dah survey dah sebelum ni, yang klinik kesihatan kat Kelana Jaya juz datang walk in untuk buat Hiv Test. Alhamdulillah rezeki kami ari tu, tak ramai orang. Ada 4 pasangan je yang buat Hiv test.

So untuk panduan B2B yang nak buat Hiv Test dekat KK Kelana Jaya, korang tak perlu buat appointment. Datang terus. Dia ada buat 2 sesi iaitu sesi pagi dan petang. Pagi tu tak sure pukul berapa, rasenye pukul 9 pagi. Then untuk sesi petang, pukul 2 sampai 4 sengah. If nak datang, datang awal sebab dia ada quota. Satu sesi, boleh buat 10 orang je. Then petang 10 orang. 

Sebelum datang, make sure semua dokumen da ada. Contohnya kalau korang dari negeri lain, korang ada borang saringan hiv yang diambil dari pejabat agama negeri korang. Macam aku orang perak, tapi wat hiv test kat selangor. Raja da memang orang selangor,so dia tak perlu apa apa dokumen. Jangan lupe bawak ic ye. 




Dah sampai terus gi daftar, staff akan bagi form untuk anda dan pasangan isi. Dah isi semua lengkap, bagi balik staff tu then ikut je arahan dia suh letak mane, tunggu nombor giliran kat mane. Dan lagi senang, keputusan dapat lepas 30-40 minit lepas kita dah buat Hiv Test tu.Senang kan :)


Dah dapat result. Lega. Satu hal da selesai.




Notakaki: Semoga dipermudahkan segala urusan :) Errr..malam nanti aku marathon ke blog korang semua ye :)



26 comments:

  1. sis kalau buat dekat klinik swasta boleh ke x eh? huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fyqa, hiv test kene wat dekat klinik kerajaan je. swasta x diterima nnti :)

      Delete
  2. Replies
    1. is ok sha, nnti de masa boleh buat :)

      Delete
  3. sy xleh wt lg..lmbat lg..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dah dekat boleh buat :)

      Delete
  4. Linda,HIV Test ni boley buat bape bulan sblum kawen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear...dia ikut negeri..if perak valid untuk 6 bulan. sesetengah negeri valid utk 3 bulan je..boleh cek dekat pejabat agama :)

      Delete
  5. wah semangat tol linda.. hehe.. sara x dan nak amik gmbr.. buat sorang2.. sobs.. tunang jauh. :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulilah settle dah perkra penting linda.. moga di permudahkan..

    ReplyDelete
  7. wahhh dah setel HIV test :)
    semoga dipermudahkan semuanya utk
    Linda & Incik Tunang hehe

    ReplyDelete
  8. i pun dulu tak pyh appointment terus buat je setengah jam dh settle huhu

    ReplyDelete
  9. Sha buat kt putrajaya pon xyah appointment.Senang je.Ngee.Yeay...boleh tick kt checklist. :)

    ReplyDelete
  10. wah..teringat kenangan lalu..smoga dpermudahkan next step dear..=)

    ReplyDelete
  11. yeah!! settle sudah..perkara penting..semoga dipermudahkan linda :)

    ReplyDelete
  12. dalam diam.. masa berlalu.. 3 bulan tu.. kejap je kan.. semoga dipermudahkan segala urusan linda dan Raja..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..dah lepas satu step~ :)

    ReplyDelete
  14. mesti berdebar membilang waktu kan...hehe

    ReplyDelete
  15. dah dekat sangat hari2 terindah tu......... saspen kan linda......

    ReplyDelete
  16. HI, nak tanye borang saringan HIV tu wajib ke kena bawa?
    klinik ade provide kan?
    ~adeh~

    ReplyDelete
  17. hehe..thanks 4 the info.. jap ag nk p buat hiv test kat klinik kesihatan kelana jaya.. huhu...

    ReplyDelete